Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, 10:46:35 μμ
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 19:11

Ράγισε το ποτήρι και η συναίνεση

Συντάκτης:

Όλα έδειχναν πως και η δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας θα κύλαγε μέσα στο κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τη μειοψηφία, αλλά τελικά το πράγμα στράβωσε με τη ΔΕΥΑ Παιονίας.


Στα τέσσερα πρώτα θέματα της συνεδρίασης, με τη συγκρότηση των νέων διοικήσεων των νομικών προσώπων του δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, υπήρξε ομοφωνία, με πλειοψηφία και μειοψηφία να συμφωνούν στις επιλογές των προσώπων.
Στο πέμπτο όμως θέμα, για τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ Παιονίας, για τον εκπρόσωπο των κοινωνικών φορέων υπήρξαν δυο προτάσεις: η πρώτη από το δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη και αφορούσε το πρόσωπο του πρώην αντιδημάρχου Χρήστου Καραθόδωρου και η δεύτερη από την επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σόνιας Συμεωνίδου για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γιώργο Ιωαννίδη.
Η πρόταση για τον Χρ. Καραθόδωρο ήταν ουσιαστικά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Σιωνίδη, ο οποίος μας τόνισε πως είχε συμφωνήσει με τον κ. Γκουντενούδη για την πρόταση αυτή, στα πλαίσια της συναίνεσης, και επιβεβαίωσε τη συμφωνία και την προηγούμενη ημέρα της συνεδρίασης.
Τελικά, στην ψηφοφορία που ακολούθησε οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου για τον Χρ. Καραθόδωρο (που έλαβε συνολικά 10 ψήφους) και υπερψήφισαν τον Γ. Ιωαννίδη (16 ψήφους), ο οποίος έγινε και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ!
Εντονα ενοχλημένος από την εξέλιξη αυτή είναι ο κ. Σιωνίδης, ο οποίος κάνει λόγο για «κενό γράμμα» όσον αφορά τη συναίνεση και συνεργασία μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας με ευθύνη του δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Οι νέες διοικήσεις
Τα μέλη των νέων διοικήσεων των νομικών προσώπων και φορέων του δήμου είναι:  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Δημήτρης Μπαβέλης πρόεδρος, Ζωή Τζιβελέκη αντιπρόεδρος, Ελένη Δούμου, Χρήστος Τζιμερίκας, Θεανώ Ηλιάδου, Νίκος Σιάνας και Δημήτρης Σκαντζούρης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ (ΔΕΥΑΠ)
Αθανάσιος Τζούρτζος πρόεδρος, Γιώργος Ιωαννίδης αντιπρόεδρος, Αντώνιος Σαμαράς, Γιώργος Γεωργίτσαρος, Μαρία Κουτσουβέλα, Αγάπη Μουρουσιάδου και Μιχάλης Σαρίδης.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αιμίλιος Δεβετζόπουλος πρόεδρος, Ελένη Δούμου αντιπρόεδρος, Γιώργος Φράγκος, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, Γιώργος Γεωργίτσαρος, Χαράλαμπος Χατζίδης και Δέσποινα Τοπαλίδου.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α-ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Βαϊτσης Βαϊτσίδης πρόεδρος, Χρήστος Σαμαράς αντιπρόεδρος, Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, Ελευθέριος Γαρόπουλος, Χρήστος Τζιμερίκας, Γιώργος Γεωργίτσαρος, Θεοφανία Καναρίδου, Κώστας Καρακατσάνης και Λούλα Μαντζίρη.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β-ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κώστας Μπάρπας πρόεδρος, Γιώργος Παμποράκης αντιπρόεδρος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Ελένη Δούμου, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, Γιάννης Συμεωνίδης, Ευάγγελος Ζιέλκας, Ανδρέας Λέφας, Ιωάννα Καρακατσανίδου, Αργυρώ Μακρή και Σχουλίνα Καρυοφυλλίδου.

Ως εκπρόσωπος του δήμου στο ΝΗΡΕΑ ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Υγείας Γιάννης Αλίρης.