Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:05:25 μμ
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:37

Σπρώχνουν τον Κιλτίδη προς τον ...Άη Γιώργη

kiltidis


«Φιλότιμες» προσπάθειες καταβάλει η Ρηγίλλης για να σπρώξει τον Κ. Κιλτίδη προς την έξοδο, δοθείσης της έντονης καχυποψίας της νέας διοίκησης προς τον βουλευτή του ν. Κιλκίς λόγω της φιλικής του σχέσης με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία άλλωστε στήριξε ενεργά στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η όλη μεθόδευση της κλήσης του στην Εξεταστική Επιτροπή φωτογραφίζει, στελέχη της  ιθύνουσας ομάδας της Ρηγίλλης που επιχειρεί να τον εξουδετερώσει ενόψει των σημαντικών που μέλλονται λίαν προσεχώς.
Κι αν η κλήση του στην εξεταστική και, επέκεινα, η «αναγκαστική» απόφαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να τον παραπέμψουν για περαιτέρω διερεύνηση ενδύθηκε τη νομιμοφάνεια, σε δεύτερο στάδιο η ίδια επιχείρηση εμπλοκής έχει πλέον πολιτικό και εσωκομματικό χαρακτήρα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης Καραμανλή, Αλέξανδρος Κοντός,  σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσείσει και να μεταφέρει δικές του ευθύνες στον κ. Κιλτίδη, ισχυρίστηκε ότι η επίμαχη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για την έκταση της Ουρανούπολης ζητήθηκε από τον κ. Κιλτίδη, παρότι το αντικείμενο της όλης υπόθεσης ανήκε στον ίδιο τον Υπουργό (κι όχι τον Υφυπουργό του) όπως σε μια οργισμένη απάντησή του διευκρινίζει ο κ. Κιλτίδης.  
Μάλιστα ο κ. Κιλτίδης απέστειλε στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Μπετενιώτη επιστολή, όπου αποκαθιστά την αλήθεια και μάλιστα θέτει τον εαυτό της στη διάθεση της επιτροπής για μια κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον κ. Κοντό.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής Κιλτίδη προς τον κ. Μπετενιώτη έχει ως εξής:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι εστάλη επιστολή του τέως Υπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Κοντού για πράξεις και ενέργειές μου, κατά τις αρμοδιότητές μου για την επίμαχη έκταση της Ουρανούπολης. Ζήτησα και κατέθεσα στην πρώτη επιτροπή του 2008 και το ίδιο έπραξα και την 09/06/2010, όπου με σεβασμό προς κάθε πρόσωπο και πολιτική δεοντολογία, εξέθεσα τις ίδιες απόψεις και τις δύο φορές. Πως είναι δυνατόν να ζητήσω γνωμοδότηση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης με προϊσταμένη την κα Μαντέλη που ουδέποτε είχα στις αρμοδιότητές μου, ενώ αυτή ήταν υπό την εποπτεία του κου Κοντού και ως υφυπουργού και μετέπειτα ως Υπουργού. Όταν υπεβλήθη η γνωμοδότηση, την κα Μαντέλη δεν την εγνώριζα καν. Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας και Ανάπτυξης Δασών που εποπτευόταν από εμένα, είχε ξεκάθαρες απόψεις για την αποδοχή της γνωμοδότησης από εμένα μόνο ως ερμηνεία όρου και ότι πράξη χαρακτηρισμού θα αποδώσει τον χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης. Στη μια και μοναδική σύσκεψη όπου μετείχε η κα Μαντέλη και τότε την εγνώρισα, αυτά τα ζητήματα ξεκαθαρίστηκαν και της ελέχθη ότι η Δασική Υπηρεσία δεν έχει λόγο να εμπλακεί στη διαπιστωτική πράξη αφού η γνωμοδότηση ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης. Ουδέποτε υπερκέρασα αρμοδιότητες του κου Κοντού και δεν θα μπορούσα άλλωστε, γιατί εγώ ήμουν υφυπουργός και ο κος Κοντός Υπουργός με συγκεκριμένη αρμοδιότητα σε εμένα μόνο τη δασική πολιτική.
Προσωπικώς, άσκησα τις αρμοδιότητές μου κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, για την ερμηνεία του όρου και τη διασφάλιση στις 04/08/2008 διενέργειας της πράξης χαρακτηρισμού. Για το επίμαχο έγγραφο της 09/09/2008, ψευδώς αναφέρει ο κος Κοντός ότι μέχρι τότε είχαν γίνει διορθωτικές κινήσεις από εμένα. Όπως σας έχω ενημερώσει με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αυτό έγινε από τις 21 Νοεμβρίου 2008 με τελικό αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της πράξης χαρακτηρισμού στις 12/02/2010.
Αυτό απέδειξε τη διασφάλιση που είχε επιτευχθεί με την υποδειγματική άσκηση των αρμοδιοτήτων μου.
Μάρτυρες αυτών των ενεργειών είναι όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΑΑΤ και της Διεύθυνσης Δασών Κεντρικής Μακεδονίας.
Είμαι στη διάθεσή σας για να παραστώ στην επιτροπή σας κατά αντιπαράσταση με οιονδήποτε εσείς κρίνετε, για την επιβεβαίωση των απόψεών μου και την ανάδειξη της αλήθειας.»
Όλα τα παραπάνω έχουν επιβαρύνει σε εξαιρετικό βαθμό τις σχέσεις του κ. Κιλτίδη με την ιθύνουσα ομάδα της Ρηγίλλης.  Παρότι ο ίδιος ο κ. Κιλτίδης σε κάθε δημόσια δήλωσή του φροντίζει να μην δίνει λαβές, όσοι τον γνωρίζουν είναι βέβαιοι ότι ο βουλευτής έλαβε τις αποφάσεις του και ίσως να μην μετρώνται ούτε καν σε εβδομάδες οι μέρες μέχρι την ανάβασή του στον Άη Γιώργη για την τελική διαβούλευση περί του πρακτέου με τον υπερκείμενο του Κιλκίς  Άγιο.