Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 4:05:05 πμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 14:40

Στέφανος Παραστατίδης: Τελικά θα είναι λιγότεροι ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί φέτος στα σχολεία;

Αυτό το ερώτημα έθεσε  στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον  Οργανισμό της Ακαδημίας Αθηνών, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης.

Ο τομεάρχης  παιδείας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε  θετική εξέλιξη την εξαγγελία 10.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην ομαλοποίηση της λειτουργίας των σχολείων και στην βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ζήτησε όμως διευκρινίσεις από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας για την κατάργηση οργανικών θέσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά το  πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης και παροχής στοιχείων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Στέφανος Παραστατίδης διατύπωσε επιφυλάξεις για ενδεχόμενες "ταχυδακτυλουργίες" από την πλευρά του υπουργείου που ίσως   οδηγήσουν σε  μείωση του αριθμού των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό την επόμενη σχολική χρονιά.

Γιατί η αύξηση των μόνιμων διορισμών, αν συνοδευτεί από τεχνητή μείωση των κενών και άρα σε μείωση του αριθμού των αναπληρωτών  μεγαλύτερή από την αντίστοιχη αύξηση μονίμων, θα οδηγήσει σε λιγότερο διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας κο Πιερρακάκη να απαντήσει στο καίριο ερώτημα  αν μετά την αύξηση σε μόνιμους διορισμούς, ο συνολικός αριθμός  των εκπαιδευτικών - μονίμων και αναπληρωτών - που θα απασχοληθούν την επόμενη σχολική χρονιά 2024- 2025 θα είναι τουλάχιστον ίδιος με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που απασχολήθηκαν την χρονιά 2023-2024,  με δεδομένο ότι τα κενά και οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχουν μειωθεί.

Πολυμέσα