Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:41:45 πμ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 12:57

Στην Παιονία η Λαϊκή Συσπέιρωση

laiki_sispeirosi


Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιόδευσε στο Δήμο Παιονίας του Κιλκίς το Σάββατο 16/10. Μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Κώστα Χαλίτσιο, τον υποψήφιο δήμαρχο Παιονίας Ακη Οργαντζή και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκαν το Πολύκαστρο, την Αξιούπολη, τον Ευρωπό και τη Γουμένισσα.
Η ανεργία και το ξεκλήρισμα των αγροτών, η φτώχεια και η εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού δεν μπορεί να είναι το παρόν και το μέλλον των παραγωγών του πλούτου τούτης της χώρας. Στο χέρι του εργαζόμενου λαού είναι να βάλει τέρμα στην πολιτική που τον καταδικάζει σε αυτή τη ζωή και έχει την ευκαιρία να το κάνει, ενισχύοντας αποφασιστικά τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και δυναμώνοντας το μέτωπο πάλης που θα βάλει πλώρη να επιβάλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Το παραπάνω κάλεσμα απηύθυνε στον εργαζόμενο λαό του Δήμου Παιονίας του Κιλκίς, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η εικόνα που αντίκρισε το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  αποτύπωνε τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στο εισόδημα του εργαζόμενου λαού η ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης. Τα καταστήματα και οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς γεμάτα εμπορεύματα, αλλά κόσμος να αγοράζει ελάχιστος. Και πώς να είναι αλλιώς; Η ανεργία τσακίζει κυρίως τους νέους, οι αγρότες είναι καταχρεωμένοι, αφού δεν εξασφαλίζουν τιμές για τα προϊόντα τους που να τους αφήνουν και εισόδημα για να ζήσουν.
Στη Γουμένισσα οι αμπελουργοί είναι απλήρωτοι τα τελευταία 3 χρόνια για τα σταφύλια που παρέδωσαν στην οινοποιία του Μπουτάρη. Τις δύο προηγούμενες χρονιές παρέδωσαν περισσότερους από 2.000 τόνους σταφύλια με τιμή από 48 έως 53 λεπτά του ευρώ το κιλό και ακόμη δεν έχουν πάρει λεπτό του ευρώ στα χέρια τους. Φέτος ο «Μπουτάρης» πήρε λιγότερες ποσότητες και αξίωσε από τους αγρότες να πουλήσουν με 25 λεπτά. Και πάλι οι αγρότες πούλησαν χωρίς να εισπράξουν.
Οι παραγωγοί σκληρού σταριού πούλησαν τη σοδειά τους με 10 και 14 λεπτά το κιλό με μέσο όρο παραγωγής 200 κιλά στο στρέμμα. Τα λεφτά από το στάρι που πούλησαν μαζί με την επιδότηση των 33 ευρώ που παίρνουν για κάθε στρέμμα πάλι δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής που υπολογίζεται στα 60 ευρώ ανά στρέμμα.
«Γιατί φτάσαμε εδώ; Ενώ είμαστε μια πλούσια χώρα με εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, με δυνατότητα παραγωγής όλων των προϊόντων; Αυτό πρέπει να απαντήσουμε και με βάση αυτό να καθορίσουμε και τη στάση μας στις εκλογές», προέτρεψε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.
Ξεκαθάρισε πως η πολιτική που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι κατευθύνσεις της ΕΕ οδηγούν το λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους.
«Πρέπει να τους σταματήσουμε. Υπάρχει τρόπος. Ένα καλό μάθημα μπορούμε να τους δώσουμε στις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη. Να βάλουμε φρένο, να τους πετάξουμε από τις διοικήσεις των δήμων και της περιφέρειας, να εμπιστευθούμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζεται από το ΚΚΕ για να οργανώσουμε κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης κόντρα στη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει», σημείωσε.