Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 2:41:07 πμ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 14:12

Στον ΔΕΔΔΗΕ του Κιλκίς βρέθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου

Ειρήνη Αγαθοπούλου: “Μια προοδευτική κυβέρνηση, την επομένη των εκλογών, θα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του ΔΕΔΔΗΕ.”

 

Τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) του Κιλκίς επισκέφθηκε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου μαζί με τον πρώην αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Χρήστο Σπίγγο και τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Τάσο Κεσίδη.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα θέματα της περιοχής από τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς, Χρήστο Καραθόδωρο και τον προϊστάμενο χρηστών-πελατών του δικτύου, Ξενοφών Πέππα. Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα του κορεσμού του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, τα φωτοβολταϊκά και τις ρευματοκοπές λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών που οφείλονται στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών του ρεύματος.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι “όλο και περισσότερες λειτουργίες του ΔΕΔΔΗΕ μεταφέρονται στους εργολάβους και στους ιδιώτες. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν προάγγελο της πλήρους ιδιωτικοποίησης των δικτύων και μπαίνουμε έτσι σε μια εποχή που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των δικτύων”. Συνέχισε αναφέροντας ότι “η Πολιτεία δεν επενδύει στην διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΔΕΔΔΗΕ και γι’ αυτό υπάρχει έξαρση στις συνεργασίες της με τους εργολάβους, γεγονός που έχει οδηγήσει στην πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και έχει αυξήσει το κόστος των υπηρεσιών.”

Όσον αφορά τις υψηλές τιμές του ρεύματος τόνισε η βουλεύτρια Κιλκίς ότι “πρέπει να διερευνηθεί πόσο έχουν στοιχίσει στον ελληνικό λαό όλες οι εξαγγελίες και οι αλλαγές της κυβέρνησης καθώς πάντα ο καταναλωτής τις πληρώνει και κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν. Αποτέλεσμα αυτών είναι η αδυναμία πληρωμής των «φουσκωμένων» λογαριασμών που οδηγούν στις διακοπές ρεύματος.”

Τέλος, μέσω των παριστάμενων στην συνάντηση ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ καθώς υπερβάλλουν εαυτό κάθε μέρα για να καταφέρουν να κρατήσουν τον κοινωνικό ρόλο της υπηρεσίας ενεργό. Η Ειρήνη Αγαθοπούλου ξεκαθάρισε ότι “μια προοδευτική κυβέρνηση, την επομένη των εκλογών, θα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του ΔΕΔΔΗΕ τόσο με προσωπικό όσο και με υποδομές που θα αναβαθμίσουν τα δημόσια δίκτυα και η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα γίνει με σχέδιο και προγραμματισμό και όχι άναρχα όπως είναι σήμερα. Με την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο, θα εξασφαλιστεί το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, το οποίο δε μπορεί να δίνεται ανεξέλεγκτα, βορά στους ιδιώτες κερδοσκόπους.”