Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 8:48:58 μμ
etpa
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 19:06

Σύλληψη ενός 51χρονου άντρα ο οποίος «έσπασε» την καραντίνα. Πρόστιμα 300 ευρώ για μάσκες σε καταστήματα

Συντάκτης:

Στη σύλληψη ενός 51χρονου άντρα ο οποίος «έσπασε» την καραντίνα στην οποία έπρεπε να βρίσκεται, προχώρησε η αστυνομία της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άντρα από τη Ρουμανία τον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

 

Παράλληλα, από τους ελέγχους που έγιναν από την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα και σε καταστήματα τα οποία εντοπίστηκαν να μην τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, στην Πέλλα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ πρόστιμο και επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας σε καφετέρια - εστιατόριο, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επίσης στην Πέλλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας σε εστιατόριο, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Στην Πιερία, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε σούπερ μάρκετ για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων. Τέλος, επιβλήθηκαν και 12 πρόστιμα των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, σε καταστήματα. Πρόκειται για 2 καταστήματα στην Ημαθία, 2 στο Κιλκίς, 2 στις Σέρρες και 6 στη Χαλκιδική.

Στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά 55 παραβάσεις για χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.