Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 6:13:15 πμ
etpa
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:11

Σύριζα Κιλκίς: “Η Εθνική Αντίσταση δεν ήρθε από το πουθενά, δεν γεννήθηκε από το τίποτα”

Συντάκτης:

Τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τιμούμε τη συλλογική ιστορική μνήμη του λαού μας!

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τον ΕΛΑΣ, τον ΕΔΕΣ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων, στις 25 Νοεμβρίου, ανύψωσε το ηθικό του σκλαβωμένου λαού και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης.

 

Η αλήθεια είναι πιο δυνατή από τη μισαλλοδοξία και ο καθημερινός αγώνας του σήμερα, μπολιασμένος από το μήνυμα της αξιοπρέπειας του χθες, οφείλει να συσπειρώνει και όχι να διχάζει. Ο ηρωισμός των απλών πολιτών στην καθημερινή αντιμετώπιση της φασιστικής σκλαβιάς υπήρξε πρωτάκουστος και απαράμιλλος. Η αντίσταση του ελληνικού λαού, υπήρξε παράλληλα και πηγή ελπίδας, πηγή συνείδησης της ανθρωπότητας.

Αντιμετωπίζουμε κάθε ανιστόρητη φωνή και στάση που νοσταλγεί το σκοτάδι και το μίσος, για να διαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον με πανανθρώπινες αρχές και αξίες.

79 χρόνια μετά αξιώνουμε την απόδοση των απαράγραπτων γερμανικών οφειλών προς αποζημίωση και επανόρθωση για τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα καλούμε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να αναλάβει την ευθύνη της ως οφείλει. Καλούμε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για τη δικαίωση της Αντίστασης και των θυσιών της χώρας μας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς