Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 4:55:30 πμ
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 19:03

Σύριζα Κιλκίς: Τιμούμε και αγωνιζόμαστε για τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Τιμούμε και αγωνιζόμαστε για τη μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που σφαγιάσθηκαν  με απάνθρωπο τρόπο από τον τουρκικό εθνικισμό ενώ  πολλοί περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους αναζητώντας νέες πατρίδες. 

 

Ειδικά εδώ, στο νομό Κιλκίς, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα μεγάλος αριθμός προσφύγων οι οποίοι  έδωσαν ώθηση στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική,  πολιτισμική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.  

Η 19η Μαΐου είναι μια ζωντανή και διαρκής υπενθύμιση στην ελληνική πολιτεία και στην διεθνή κοινότητα της τεράστιας σημασίας που έχει η καταδίκη του εθνικισμού σε όλους τους τόνους,  για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης  αλλά ημέρα υπόσχεσης  και αγώνα για την πλήρη διεθνή αναγνώριση  της Γενοκτονίας των Ποντίων που συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση και  την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πριν από έναν αιώνα, αποτελεί  ορόσημο και εφαλτήριο ώστε να μην επιτρέψουμε άλλες γενοκτονίες, όπως αυτή που συντελείται σήμερα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

104 χρόνια μετά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διατηρούμε άσβεστη την συλλογική αυτή ιστορική μνήμη  μας και τα αλληλέγγυα αντανακλαστικά μας προς κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο από τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΚΙΛΚΙΣ