Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 1:46:48 πμ
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 16:48

Το πήρε απόφαση ο Συμπιλίδης. Ερωτηματικό ο Μπαλάσκας

nd
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η συγκρότηση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο ν. Κιλκίς ενόψει των προσεχών εκλογών, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα καθυστερήσουν πολύ. Η ειλημμένη απόφαση του Γιώργου Συμπιλίδη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, προϊόν όπως υποστηρίζεται από το στενό πολιτικό του κύκλο, των επαφών του με την ηγεσία του κόμματος, προσθέτει δυσκολία σε ένα ήδη δύσκολο εγχείρημα.
Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα βέβαιος για το ψηφοδέλτιο πρέπει να θεωρείται ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, του οποίου τόσο η εμφάνιση στις περασμένες εκλογές όσο και η μεταγενέστερη πολιτική του παρουσία εκτιμώνται από τη βάση και την ηγεσία της Ν.Δ.
Με δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος με απόφαση Καραμανλή αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2009, επανειλημμένα εξέφρασε τη βούλησή του να κριθεί από τους πολίτες του Κιλκίς, Συνάμα τονίζει ότι προς τούτο έχει και τη δέσμευση της τωρινής ηγεσίας της Ν.Δ.

Συμπιλίδης
Νέο στοιχείο στο πολιτικό γίγνεσθαι αποτελεί η ειλημμένη απόφαση του Γιώργου Συμπιλίδη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο Κοινοβούλιο ύστερα από 18 χρόνια. Παρότι και κατά το παρελθόν υπήρξε κύμα φημολογίας περί ενδεχόμενης συμμετοχής του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, ο κ. Συμπιλίδης εκτιμά ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για ενεργότερη συμμετοχή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ήδη μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και συνεργάτες και πολιτικοί του φίλοι διεξάγουν έναν άτυπο προεκλογικό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς του.
Ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης είναι μια ακόμα από τις «σταθερές» του προεκλογικού σκηνικού. Ο κ. Πασσαλίδης παραμένει στην επικαιρότητα, είναι μάχιμος, διεξάγει αγώνα υπέρ των θέσεων της Ν.Δ. δημόσια και δεν θα εκπλήξει κανέναν η εκ νέου συμπερίληψή του στη γαλάζια λίστα.

Γυναίκες και Παιονία
Η υποψηφιότητα όμως είναι γένους… θηλυκού και θα εκπλήξει τα μέγιστα αν αποτελέσει καθαρά ανδρική υπόθεση. Αυτήν την φορά όμως η γυναικεία συμμετοχή αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρή καθώς μια τουλάχιστον θέση στο πενταθέσιο ψηφοδέλτιο θα καλύψει, όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, μια εκ των κυριών της Παιονίας, είτε η κ. Αθανασία Λιάρτση, επικεφαλής του δεύτερου συνδυασμού στο δήμο Παιονίας, είτε η κ. Σόνια Συμεωνίδου, πρώην δήμαρχος Αξιούπολης, είτε η κ. Ντίνα Συμεωνίδου, υπεύθυνη Γυναικών της ΝΟΔΕ.  Δύσκολα θα συνυπήρχαν και οι τρεις, κυρίως εκ της κοινής καταγωγής τους από την Παιονία.

Μπαλάσκας
Κι αν όλα τα παραπάνω συνιστούν τις βεβαιότητες ή τις πιθανότητες συμμετοχής κάποιων εκ των προειρημένων στελεχών στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, υπάρχει έντονο και το στοιχείο της απροσδιοριστίας. Η συμμετοχή ή μη του Δημάρχου Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, στο ψηφοδέλτιο ανατρέπει ισορροπίες και  δημιουργεί νέα δεδομένα.
Ο ίδιος ο κ. Μπαλάσκας δεν δηλώνει ρητά και ευθέως το ενδιαφέρον του, εξαιτίας και της θεσμικής του ιδιότητας ως δημάρχου του Κιλκίς και μάλιστα νεοεκλεγμένου. Εμμέσως όμως σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας σαφώς και άφησε να εννοηθεί ότι «Αν ο Σαμαράς και η Ν.Δ. θέλουν τις δυο έδρες στο Κιλκίς ξέρουν πως θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο».
«Οι έχοντες νου νοείν νοήτωσαν» και στο Κιλκίς και στην Συγγρού.