Στο κείμενό του το οποίο και μεταφέρουμε αυτούσιο αποτυπώνεται με σεβασμό και συγκίνηση η προσωπικότητα και η προσφορά του Ευγένιου Πλαλή.
«Ταυτίζομαι απόλυτα με όλη την ανακοίνωση του ΣΕΒΕ και ίσως πριν από το όνομά του, στην προμετωπίδα, εγώ θα πρόσθετα και τη λέξη “Κύριος”, για να το τονίσω – γιατί ήταν πραγματικά “Κύριος” σε όλα του.
Είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε καλύτερα από κοντά στο Επιμελητήριο Κιλκίς, όπου συμμετείχε υπηρετώντας τον θεσμό επί δύο τετραετίες/θητείες, ως μέλος του Δ.Σ., με επικεφαλής Προέδρους τους κ.κ. Χρήστο Σακαρίδη και Βασίλη Σεργιαννίδη.
Ο Φορέας τίμησε στο παρελθόν τόσο τον ίδιο, όσο και την εταιρία του ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε., που είχαν συστήσει με τον αείμνηστο αδελφό του Ανδρέα.
Εύχομαι τέλος με συγκίνηση και σεβασμό “Καλό ταξίδι” στον Ευγενή, Διορατικό και Ευφυή, Κύριο Ευγένιο Πλαλή.»
Γ. Ηλιάδης
Τα λόγια του πρώην διευθυντή του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούν μια αυθεντική μαρτυρία για την προσωπικότητα και τη διαδρομή του Ευγένιου Πλαλή, αποδίδοντας με σαφήνεια το ήθος και την προσφορά του.



