
Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στα πλαίσια των «Θεοτοκίων 2012» της ιστορικής πόλης της Γουμένισσας για τον εορτασμό της κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας παρουσίασε τα πέντε χορευτικά του τμήματα.Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20:30 η ώρα κάνοντας παρέλαση όλα τα τμήματα μαζί με το φιλοξενούμενο τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κουφαλίων «Αριστοτέλης» και χορεύοντας στο κεντρικό δρόμο της όμορφης Γουμένισσας με τα λάβαρα, τους χορευτές και μουσικούς μέχρι και την κεντρική πλατεία του Θάνου Ζελέγκου, όπου συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε.
Μέσα σε δυόμισι ώρες προσέφεραν ένα χαρούμενο και απολαυστικό θέαμα κερδίζοντας επάξια τα ασταμάτητα χειροκροτήματα όσων έσπευσαν να τους τιμήσουν με την παρουσία τους.
Οι χορευτές παρουσίασαν το έθιμο της «Ρουμπάνας» το οποίο γινόταν το Σάββατο του Λαζάρου. Αμέσως μετά οι μικροί χορευτές κατενθουσίασαν τους παρευρισκομένους με χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας. Τη σκυτάλη πήρε το μεσαίο και εφηβικό τμήμα με χορούς από τη Μαύρη Θάλασσα και το μεγάλο τμήμα με χορούς Δυτικής Θράκης. Έπειτα εμφανίστηκε το τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου Κουφαλίων με χορούς της Μικράς Ασίας.
Η εκδήλωσε τελείωσε με το τμήμα των ενηλίκων που παρουσίασε για πρώτη φορά χορούς της Μακεδονίας ξεσηκώνοντας το κοινό.
Μια από τις ωραιότερες βραδιές των Θεοτοκίων 2012 τελείωσε με τα χαρούμενα πρόσωπα των χορευτών να λάμπουν από ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και με τα χαμόγελα των θεατών που πρόδιδαν την αληθινή ευχαρίστηση τους για το θέαμα που παρακολούθησαν.
Ήταν μια βραδιά γεμάτη χορούς από Δυτική Θράκη, Μακεδονία και Μικρά Ασία και ανθρώπους κάθε ηλικίας που τιμούν την παράδοση και τον πολιτισμό της Ελλάδας και των χαμένων πατρίδων.
Το Δ.Σ. ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και μοντέρνου χορού. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2343043588 και 6973843433 (Τάτσης Αστέριος).



