Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:13:20 μμ

Πολιτιστικά

H συνθήκη που υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923 στη Λωζάννη της Ελβετίας ακύρωνε και αναθεωρούσε τη Συνθήκη των Σεβρών του Αυγούστου του 1920. Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας ιστορικής διαδικασίας που άρχισε το 1914, με την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, και κορυφώθηκε με την ήττα του ελληνικού στρατού τον Αύγουστο του 1922 από τα τουρκικά εθνικιστικά στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ.

Ένα ταξίδι στο βυθο παρέα με την Άριελ και τους φίλους της. Το Φούσκα το ψαράκι, τον Σεμπάστιαν το καβουράκι, το βασιλιά Τρίτωνα, τους ιππόκαμπους, τους γλάρους, τον πρίγκιπα Έρικ και την κακιά μάγισσα Ούρσουλα.  

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του θεάτρου καλούνται να βουτήξουν στα βαθιά νερά για να γνωρίσουν τα μυστικά του Βυθόκοσμου!  

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον Αδάμ Χριστοδουλίδη, τέως Συμπαραστάτη του Δήμου Κιλκίς και της Δημοτικής Επιχείρησης για το θάνατο

του προσφιλούς του πατέρα Κωνσταντίνου.

Το «μουσικοθεατρικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του «αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες ποιητές» παρουσιάζει μια συναυλία - αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο.

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε για να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στο κέντρο δεξιώσεων «Μαξιμ» με ώρα έναρξης 21:00.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκε σήμερα τον θάνατο του Κωνσταντίνου Χριστοδουλίδη, αγαπημένου πατέρα του αντιπροέδρου του κ. Αδάμ Χριστοδουλίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr.

 

Η πόλη του Κιλκίς επιλέχθηκε και όχι τυχαία από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων προκειμένου να παρουσιαστεί με Επιμορφωτική Ημερίδα το σχολικό εγχειρίδιο "Διδάσκοντας την Ιστορία του Πόντου", την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Αγιος Τρύφων» Γουμένισσας οργανώνει και φέτος τον καθιερωμένο ετήσιο παιδικό αποκριάτικο χορό του.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου, με πολλές εκπλήξεις και πολλά δώρα.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (22-2-2019)

Όσοι ζήσαμε όμορφες προσκοπικές στιγμές, παρέα στις κατασκηνώσεις, με γέλια στις πυρές...

Σελίδα 1 από 762