Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 11:09:34 μμ
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:04

10ο Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας

Το “Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας στην Παναγία Σουμελά”, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στις 17/18/19 και 20 Ιουλίου 2008, στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο στην Καστανιά του νομού Ημαθίας.
Πρόκειται για την Ετήσια συνάντηση νέων ποντιακής καταγωγής (περίπου 700 νεολαίοι) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι νέοι είναι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά.

Η οργανωτική επιτροπη του συναπαντήματος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ετοίμασε ένα πλούσιο πολιτιστικό-καλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διαλέξεις από επιστήμονες και λαογράφους, θεατρικές-μουσικές-χορευτικές παραστάσεις, λογοτεχνικές βραδιές, ημερήσιες εκδρομές σε αξιοθέατα της Μακεδονίας και άλλα.
Ιδιαίτερο στοιχείο του τρόπου διοργάνωσης αποτελεί το γεγονός πως οι νεολαίοι συγκροτούν στο τέλος κάθε “Συναπαντήματος” Επιτροπή εκπροσώπων τους. Η Επιτροπή αυτή, αναλαμβάνει να διαμορφώσει το πρόγραμμα του επόμενου “Συναπαντήματος” σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναγίας Σουμελά.
Το Συναπάντημα των νέων έχει σκοπό να συμβάλει στην αλληλογνωρισμία και στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα ενεργά μέλη των σωματείων μέσω ενός πλούσιου πολιτιστικού προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής των νέων στην Παναγία Σουμελά, το Βέρμιο σφύζει από ζωή, η νεολαία γιορτάζει αλλά ταυτόχρονα κουβεντιάζει και προβληματίζεται για το μέλλον του ποντιακού ελληνισμού και πέρα από τις αντιπαραθέσεις της, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αγάπης, κάτω από την σκέπη της Σουμελιώτισσας κυρά του Πόντου.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να απευθύνονται στο Ίδρυμα “Παναγία Σουμελά” τηλέφωνα 2310 271812, 2310 271336, fax.: 2310 285343 και e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..