Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:18:12 μμ
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

«6α ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ» από την Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου και την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, το μυθικό καράβι «Αργώ» μαζί με τους «Αργοναύτες» της σάλπαρε σε παραδοσιακούς ρυθμούς με το σύνθημα «Ισχύς εν τι ενώσι». Σημείο συνάντησης ήταν ο αυλόγυρος των κλειστών γυμναστηρίων Κιλκίς.
Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» διεκπεραίωσαν τις θεσμικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Αργοναυτικά». Η διοργάνωση των «Αργοναυτικών» είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δράσεως του συλλόγου μας, καθώς επιβεβαιώνει την κοινωνική συνοχή των ποντίων του τόπου μας αλλά και τονώνει την τοπική και πολιτιστική τους αυτοπεποίθηση. Η εκδήλωση αυτή είναι ένα μέσο να ξανάρθουμε όλοι σε επαφή με τη κοινοτική ζωή, να ξανά ζήσουμε έστω και περιστασιακά, στιγμές γεμάτες με αλληλεγγύη, συνεργασία, πλούσιους συμβολισμούς και έναν απίστευτο πλούτο πολιτιστικών αξιών. Γεγονός  που θα μας προβληματίσει για τη στάση μας στη τρέχουσα πραγματικότητα.


 Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των «Αργοναυτικών» πλαισίωσαν στο τραγούδι ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Γιάννης Κουρτίδης, στη λύρα ο Δημήτρης Πιπερίδης και ο Νίκος Κοκκινίδης, στη λύρα και το τραγούδι ο Φόρης Απατσίδης και ο Δημήτρης Δαμιανίδης, στο κλαρίνο ο Σάμος Ασλιχανίδης, στο νταούλι ο Χρήστος Παυλίδης και ο Μπάμπης Κιτσονίδης και στα πλήκτρα ο Χρήστος Θεοδωρίδης.
Χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου παρουσίασαν το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου μας, καθώς και το μεγάλο χορευτικό τμήμα του συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συντοπίτες, τους επισκέπτες, τα μέλη και τους χορευτές του συλλόγου μας που παρευρέθηκαν και γενικότερα που στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από εμάς για να παραμείνει άσβεστη η φλόγα του ποντιακού ελληνισμού.
Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτη είναι και η καθοριστική συμβολή των χορηγών και δωροθετών στη διοργάνωση των «Αργοναυτικών», οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ασμένως και χωρίς περιστροφές σε σχετικό οικονομικό αίτημά μας.
Ευελπιστούμε να απολαύσατε το διήμερο μουσικοχορευτικό «ταξίδι» που διοργανώσαμε, δείχνοντας των προσήκοντα σεβασμό στην τοπική κοινωνία και την ποντιακή παράδοση.