Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:05:13 μμ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:18

Αναβίωση του Αϊ Γιάννη του Κλείδωνα

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Κιλκίς στις 26 Ιουνίου, στα πλαίσια των Ελευθερίων, για την αναβίωση του εθίμου του Αϊ Γιάννη του Κλείδωνα. Τα χορευτικά τμήματα, με συνοδεία ζωντανής μουσικής μάγεψαν τους παραβρισκόμενους .Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του. Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κιλκίς Κων/νος Παπαδάκης χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους.
Στην ομιλία της η Ανατολή Λιαρετίδου ,δασκάλα των χορευτικών,  μίλησε για το Έθιμο του Κλείδωνα και τη συνέχιση και αναβίωσή του στη σημερινή εποχή.    
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας  Φιλαδέλφειας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοφύτου, Λαογραφικός όμιλος Πεδινού ‘ΟΡΦΕΑΣ’ , Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάμπου καθώς και τα τμήματα του Συλλόγου μας.
Στις 2/7/2008 το Δ.Σ. και επιλεγμένοι χορευτές αναχώρησαν για την  Τσεχία, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Πανευρωπαϊκό Φολκλορικό Φεστιβάλ του Damborice.