Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:54:50 μμ
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 19:03

Ανεπανάληπτο το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία το 15ο χορωδιακό φεστιβάλ, με τίτλο, «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή».

 

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια εκδηλώσεων μνήμης των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων της Πόλης μας.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν:

-Η χορωδία «ΕΥΤΕΡΠΗ» από την Αλεξανδρούπολη

-Η χορωδία Φίλων Μουσικής Καβάλας

-Η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Θέρμης

-Η πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης

-Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς.

Οι προσφωνήσεις  έγιναν από την πρόεδρο του συλλόγου Σταυρούλα Γιοβανούδη και το πρόγραμμα των χορωδιών παρουσίασε η γραμματέας Μαρία Τσιρέλη.

Οι χορωδίες απέδωσαν το πρόγραμμά τους, η κάθε μία με το δικό της ιδιαίτερο χρώμα και γέμισαν με υπέροχες μελωδίες το κατάμεστο συνεδριακό. Το φιλόμουσο κοινό ανταπέδωσε την  ικανοποίησή του με θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα!

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους της Ιερά Μητροπόλεως Κιλκίς ο Αρχιδιάκονος πατέρας Φιλόθεος και ο Δήμαρχος Δημήτριος Κυριακίδης.

Στους εκπροσώπους των προσκεκλημένων χορωδιών απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες, δίπλωμα, λεύκωμα του Δήμου αφιερωμένο στη Δοϊράνη, ένα βιβλίο με αναφορά στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς και τοπικό κρασί.

Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, ο αρχιδιάκονος πατέρας Φιλόθεος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης και ο εκπρόσωπος της 71ης Ταξιαρχίας Επαμεινώνδας Ραδίτσης.

Σε κλίμα συγκίνησης  η πρόεδρος της χορωδίας, Σταυρούλα Γιοβανούδη, τίμησε με πλακέτα τον κ. Γιώργο Πούλιο, διευθυντή της Πολυφωνικής Χορωδίας Θεσσαλονίκης. Με πολύ νοσταλγία και αγάπη θυμήθηκαν και θύμισαν στον κόσμο, τα δώδεκα χρόνια της συνεργασίας Γιώργου Πούλιου και Χορωδίας Κιλκίς. Ο τιμώμενος μαέστρος επανεκκίνησε και έκανε  γνωστή τη χορωδία το 1990, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Θανάση Χατζημητάκο. 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στο «Κτήμα των Ευχών», με πλούσια εδέσματα, γλέντι και τραγούδι.

Τραγούδησαν η Μαρία Κιορπελίδου, ο Μπάμπης Αθανασιάδης, ο Τριαντάφυλλος Γραμματίκης, ο Βασίλης Σακαλής, ο Κυριάκος Τάντσης και τους συνόδευσε η υπέροχη ορχήστρα του Γιώργου Γεωργού και του Δημήτρη Στεφανίδη.

Τους καλεσμένους χαιρέτησε στο δείπνο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης.

Την επομένη η χορωδία της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε τα αξιοθέατα της πόλης μας. Η ξενάγηση ξεκίνησε από το μουσείο και το μνημείο της ιστορικής Μάχης του Κιλκίς. Ένοιωσαν συγκίνηση και υπερηφάνεια αντικρίζοντας το χώρο και ακούγοντας από τον υπεύθυνο στρατιωτικό για την πορεία, τις λεπτομέρειες και την τεράστια σημασία της μάχης. 

Ακολούθησε περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο, την ενημέρωση για τον ναό έκανε ο Τάσος Γιοβανούδης. Κατά ομάδες επισκέφθηκαν το σπήλαιο, όπου θαύμασαν τους σταλακτίτες και τους κοραλλιογενείς σταλαγμίτες.

Τελευταίος σταθμός το αναψυκτήριο «Λόφος», όπου γευμάτισαν απολαμβάνοντας την υπέροχη κουζίνα του και την καταπληκτική θέα της πόλης μας.

Όλα τα μέλη των φιλοξενούμενων χορωδιών επέστρεψαν στον προορισμό τους με άριστες εντυπώσεις, από την τέλεια οργάνωση του φεστιβάλ, την θερμή υποδοχή και φιλοξενία όσο και από την ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης μας.

Δίκαια απέδωσαν πολλά εύσημα στον οικοδεσπότη Πολιτιστικό Μουσικό Σύλλογο Κιλκίς.

Πολυμέσα