Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 9:44:16 πμ
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:33

Αυγοτσούγκρισμα «Ακριτών»

Την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης «Νότες», στο Πολύκαστρο, η ετήσια πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Αυγοτσούγκρισμα 2010. Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα και διασκέδασε με ζωντάνια και πολύ κέφι. Η βραδιά άρχισε με την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη» από όλους τους παραβρισκόμενους με τη βοήθεια του πανοσιολογιότατου πατέρα Δωρόθεου. Στο διαγωνισμό αυγοτσουγκρίσματος που ακολούθησε νικητής αναδείχθηκε ο αντιπρόεδρος των «Ακριτών» κ. Αποστολίδης Ηρακλής, ο οποίος και κέρδισε δώρο που ευγενικά προσέφερε το κατάστημα «La vie nouvelle». Στη λαχειοφόρο αγορά, τρεις τυχεροί κέρδισαν ισάριθμα αρνιά, προσφορά των Αμανατίδη Γαβριήλ, Παπαχρήστου Αντωνίου και Σκαντζούρη Λάμπρου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση του μικρού και του μεσαίου χορευτικού τμήματος του Συλλόγου. Στο μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε συμμετείχαν οι Χριστόφορος Απατσίδης (Λύρα-Τραγούδι), Ιακωβίδης Γεώργιος (Κλαρίνο), Μαυρόπουλος Χρήστος (Αρμόνιο) και  Κιτσωνίδης Μπάμπης (Νταούλι).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Δωρόθεος, ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, ο βουλευτής του νομού Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, η Δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Παρχαρίδης, ο αντινομάρχης Κιλκίς Γ. Φράγκος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Χ. Γκουντενούδης, οι αντιδήμαρχοι Πολυκάστρου Λ. Ευθυμιάδης και Λ. Σκαντζούρης, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας-Θεσσαλίας Κ. Ξανθόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Κουλίνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Τσανασίδης, και Κ. Σιωνίδης, ο εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας Τ/χης Ι. Τσούπης, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Γ. Περπερίδης και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.  
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, την επιχείρηση Αμπράζης-Ευμορφόπουλος, τον Φώτιο Βασιλειάδη, τον Χρήστο Τσανασίδη, το Ράδιο Σύνορα, το Ανθοπωλείο Bouquet di fiori, το Κατάστημα «La vie nouvelle», τους Αμανατίδη Γαβριήλ, Παπαχρήστο Αντώνιο και Σκαντζούρη Λάμπρο για την προσφορά των αρνιών της λαχειοφόρου αγοράς,  τις γυναίκες που συμμετείχαν στη βαφή των αυγών, τα μέλη της νεολαίας που ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των παρισταμένων και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης.