Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:36:40 μμ
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:11

Διαγωνισμός ζωγραφικής και φωτογραφίας από ΔΕΥΑΚ

 Πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κιλκίς (επί της οδού Εθνικής Αντίστασης), η έκθεση των έργων όλων όσων συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και φωτογραφίας, που προκήρυξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κιλκίς. Οι δύο διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν με την ευκαιρία ολοκλήρωσης κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων(Βιολογικός Καθαρισμός), η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά το 75%. Θέμα των διαγωνισμών ήταν «Το Κιλκίς του αύριο, με τα δικά μου μάτια.»
Η τριμελής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συγκροτήθηκε από καθηγητές των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Οργανισμού Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού.   Αφού εξέτασε τις 13 συμμετοχές του διαγωνισμού ζωγραφικής και τις  5 του διαγωνισμού φωτογραφίας κατέληξε στους 3 νικητές κάθε διαγωνισμού, οι οποίοι είναι(κατά σειρά κατάταξης):
Διαγωνισμός Φωτογραφίας:
1. Φραγγελάκη Ελίζα
2. Χατζημιχαηλίδου Αθηνά – Μαρία
3. Καρατάντζης Αντώνης
Διαγωνισμός Ζωγραφικής:
1. Μουρζίδου Λίζα
2. Πετρίδης Ραφαήλ
3. Σμιάρης Δημήτρης
Στους 2 πρώτους κάθε διαγωνισμού δόθηκε ως βραβείο από ένας φορητός υπολογιστής. Οι υπόλοιποι παρέλαβαν έναν πίνακα ζωγραφικής, υλικά ζωγραφικής, Ψηφιακές μηχανές των 7 και 5 megapixel αντίστοιχα.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δημήτρης συνεχάρη όλους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τη σημασία του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού για την προστασία του περιβάλλοντος και της πόλης ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Ηλίας Αβραμίδης αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό τόνισε ότι θα συνεχιστούν ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον.
Στη σεμνή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντίδημαρχος Πολιτισμού Χρ. Σπίγκος και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Δ. Φωτιάδης.