Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:53:39 μμ
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 20:13

Δραστηριότητες Μουσικού Πολιτιστικού Ευρωπού

europos
Πολύ δραστήριος ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος  τον μήνα Μάιο και Ιούνιο. Την Παρασκευή 6 Μαίου το μεγάλο παιδικό χορευτικό τμήμα καθώς και το τμήμα εφήβων πήραν μέρος στο πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον Κορινό Πιερίας που οργάνωσε ο σύλλογος νέων Κορινού.
Τα παιδιά και η δασκάλα τους κ. Συμεωνίδου Μαίρη άφησαν άριστες εντυπώσεις.
Την Κυριακή 8 Μαίου ο σύλλογος τίμησε την ΜΗΤΕΡΑ και οργάνωσε εκδήλωση.
Μετά από σύντομο χαιρετισμό από μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν οι Ευρωμελωδοί, το νεανικό μουσικό τμήμα του συλλόγου. Με τραγούδια σχετικά με την Μητέρα, πολύ προσεκτικά διαλεγμένα και κείμενα πριν από κάθε τραγούδι τα παιδιά και ο δάσκαλός τους, ο Δάνης Κουμαρτζής συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους που ήταν πολλοί.
Την Κυριακή 22 Μαΐου οι Ευρωμελωδοί παρουσίασαν την ίδια συναυλία στο Πολύπετρο μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου.
Την ίδια μέρα  με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε από τον σύλλογό μας για πρώτη χρονιά φέτος χορωδιακή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν χορωδίες από την Κοζάνη, την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, η χορωδία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιαννιτσών και η παιδική χορωδία Μυλοτόπου Γιαννιτσών.
Την εκδήλωση που περιλάμβανε όλα τα είδη χορωδιακής μουσικής οργάνωσε ο μαέστρος της χορωδίας του συλλόγου μας κ. Παπαδόπουλος Αντώνης με την βοήθεια του διοικητικού συμβουλίου.
στο τέλος φιλέψαμε όλους τους  χορωδούς με παραδοσιακά ντολμαδάκια  καθώς και άλλα εδέσματα τα οποία ετοίμασαν κυρίες φίλες του συλλόγου και οι κυρίες της χορωδίας μας.
Οι εκατόν σαράντα χορωδοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Και συνεχίζουμε....Σάββατο 4 Ιουνίου
Μες τ απαλό το δείλι ακούστηκε γλυκά η μουσική
Ήταν των Ευρωμελωδών οι φίλοι οι μικροί
Πλημμύρισε μουσική πανδαισία η αίθουσα εκδηλώσεων στο παλιό Δημ.Σχολείο Ευρωπού.
Φατσούλες γελαστές μα και γεμάτες αγωνία, χεράκια αγγελικά μας έπαιξαν τα μουσικά τους όργανα ξεκινώντας από μικρά τύμπανα, κουδουνάκια, ξυλάκια κι έφτασαν ως τις κιθάρες, το πιάνο, την τρομπέτα και το μπουζούκι. Με ήχους απλούς και σύνθετους, απαλούς και δυνατούς μας ταξίδεψαν για λίγο στον δικό τους κόσμο, στον κόσμο των παιδιών τον ξέγνοιαστο κι ονειρεμένο.
Ευλογημένα εσείς παιδιά, που όσα θωρείτε γύρω σας για σας είναι παιχνίδι...
Ευχαριστούμε τους δασκάλους των Ευρωμελωδών, Λίνα Βλαχίδου και Δάνη Κουμαρτζή που τόσα έχουν προσφέρει και ευχόμαστε να μας προσφέρουν για χρόνια ακόμη.
Σάββατο 11 Ιουνίου τα δύο παιδικά τμήματα του πήραν μέρος σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ραχώνα του νομού Πέλλης και η χορωδία του συλλόγου σε συνάντηση χορωδιών στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου το χορευτικό ενηλίκων του Συλλόγου θα συμμετάσχει σε  Φεστιβάλ Χορευτικών στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα ο μουσικός πολιτιστικός σύλλογος Ευρωπού οργανώνει εκδήλωση –αναβίωση του εθίμου του Αι Γιάννη του Κλήδονα.  Παιδικά χορευτικά τμήματα συλλόγων με συνοδεία μουσικής θα παρελάσουν στους δρόμους του χωριού και θα  καταλήξουν στη πλατεία όπου θα γίνει αναφορά στο έθιμο και στη συνέχεια οι μικροί χορευτές θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές.
Την Κυριακή  3 Ιουλίου και 10 η ώρα το βράδυ οι Ευρωμελωδοί θα παρουσιάσουν συναυλία –αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου.
Τέλος, η χορωδία του συλλόγου στις 2 και 3 Ιουλίου θα συμμετέχει σε χορωδιακή συνάντηση στο Καρπενήσι.