Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:15:45 μμ
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:25

Δραστηριότητες του Συλλόγου Άγιος Τρύφων

Πλούσιες δραστηριότητες ανέπτυξε ο σύλλογος κατά το μήνα Νοέμβριος: Στις 1/10/2009, παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. προσέφεραν καφέ και διάφορα εδέσματα στην ανακαινισμένη αίθουσα του Συλλόγου, (το οποίο καθιερώθηκε κάθε δεύτερη Πέμπτη και ώρα 17.00).


Στις 3/10/2009 πραγματοποιήθηκε η έναρξη των χορευτικών τμημάτων παρουσία του Δ.Σ.
Στος 13/10/2009 ο πρόεδρος του Δ.Σ. σε ανταπόδοση της φιλοξενίας, του Δήμου Καλαμπακίου υποδέχθηκαν εκδρομείς από το Καλαμπάκι Δράμας σνοδευόμενοι από τον Πατέρα Παναγιώτη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσας, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ, στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου, το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γεωργίου στο Άνυδρο κα στο Οινοποιείο Τάτση, όπου είχαν την  ευκαιρία να δοκιμάσουν τα υπέροχα κρασιά βιολογικής καλλιέργειας.
Στις 20/10/2009 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή για την Τρίτη ηλικία στην Αριδαία (Λουτρά του Πόζαρ) και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνα. Η υποδοχή των εκδρομέων έγινε από τον δήμαρχο Αριδαίας κ. Ζέρζη και την υπεύθυνη της Δημοτικής Επιχείρησης κα Φώνη, οι οποίοι τους ξενάγησαν στις υπέροχες εγκαταστάσεις και του ενημέρωσαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των Λουτρών, ενώ τους προσέφεραν καφέ. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε και στον κ. Κουσιδώνει Αλέκο ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος της όλης διοργάνωσης.
Στις 21/10/2009 ο σύλλογος σε συνεργασία με την TV Θεσσαλονίκη και τον Θύμιο Γκογκίδη πραγματοποίησαν γυρίσματα για μια εκπομπή αφιερωμένη στον τρύγο, και στην όλη διαδιδκασία του κρασιού και του τσίπουρου.
Στις 23/10/2009 το Δ.Σ. και αντιπροσωπεία χορευτών παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Γουμένισσας
Άριστη και εντυπωσιακή εικόνα άφησε το εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου στη Γιορτή του κάστανου που πραγματοποιήθηκε στις 25/10/2009 στη Γρίβα.
Στις 26/10/2009 το ίδιο τμήμα συμμετείχε στις θρησκευτικές  - πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πολύπετρο του Δήμου Ευρωπού.
Ο σύλλογος έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνου από τον  κ. Ματζίρη Σταύρο ενώ παρέλασαν χορευτές με τις παραδοσιακές τους στολές.
Ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος σε συνεργασία με την αγιογράφο κα Άννα Γουγουμάνη δημιούργησε ένα τμήμα αγιογραφίας και τα μαθήματα πρόκειται να εξκινήσουν στις 19 Νοεμβρίου.
Το Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει
Τον κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη για την οικονομική βοήθεια προς τον Σύλλογο.
Τον κ. Αλέκο Κουσιδώνη για την προσφορά και τη βοήθειά του στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Τον νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα.
Τον δήμαρχο Γουμένισσας κ. Στυλιανό Παπαπαναγιώτου.
Τους αντιδημάρχους κ. Μαρία Παλάνη και κ. Γεώργιο Θεοδωρίδη.
Τον κ. Βασίλειο Τερζή (πολιτικό μηχανικό).
Τους κ. Ιωάννη Αλίρη και Αντώνιο Σαμαρά.