Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:54:06 πμ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 16:55

Είμαι κι εγώ από το Φανάρι


fanari2
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου,  επ’ ευκαιρία της παλαιάς πανηγύρες που γινόταν στο Φανάρι Κιλκίς, Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το απόγευμα του Σαββάτου 15-9-2012 πραγματοποίησε εξαιρετική εκδήλωση γλεντιού.
Η ορχήστρα του καταξιωμένου καλλιτέχνη “Καλαϊτζίδης και υιός”, μας προσέφερε μια διαφορετική νότα, ήταν μια ηλιαχτίδα ζωής, μια δροσοσταλιά, στις δύσκολες μέρες που περνάμε, σε όλατα επίπεδα, κόντρα στην κρίση.
ΝΑΙ... ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙΑυτό το σλόγκαν, κυριάρχησε γραμένο (Face-book), στι φανέλες που φορούσε η νεολαία μας, όταν έχει τέτοια νιάτα, δεν φοβάσαι το μέλλον.
Όλοι βοηθούσαν, όλοι προσπαθούσαν, κάτω από τις οδηγίες της προέδρου Αν. Αβραμίδου. Κάποιοι, με τις χορευτικές του ικανότητες, μας θύμισαν άλλες εποχές, του “50, “60. Αλλοτινές εποχές, που η θύμιση των, σήκωσε αρκετούς υπερήλικες στο χορό. Μπορεί η καρδιά να ήθελε, όμως , όταν η πλάτη είναι φορτωμένη από το βάρος των όχι λίγων ετών, φαίνεται στα μάτια των θαμώνων, η κόπωση των ετών. Συγκινητική η προσφορά ατόμων, μέσα και από τα περίχωρα Φαναρίου, σε δώρα και δωρεές., που ήτνα στην κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς. Πολλά και ωραία δώρα, χαροποίησαν τους τυχερούς της βραδιάς δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την τιμή που έκανε η νεολαία στην Στέλα, την Στελίτσα, που είχε τα γενέθλια της. Χορεύοντας και κρατώντας κεράκια, της τραγούδησαν τα “Χρόνια Πολλά” και το  Hapy Berteyn. Η προσέλευση του κόσμου, ήταν πέραν του αναμενόμενου μεγάλη. Συγχαρητήρια σε όσου συνέβαλαν στην εκδήλωση. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρις τις πρωϊνές ώρες 06.00.

Αφιερωμένο σε όσους μας ρωτούν
Με ρώτησες τον τόπου μου, ποιο είναι το χωριό μου,
Φανάρι το είπαν μερικοί, που ήρθαν απ΄ την Πόλη,
για να θυμίζει όπου γης, Ελλήνων το καμάρι,
με το Πατριαρχείο του, στολίδι μα και χάρη.
ΣΤην εκδήλωση παρέστησαν: Ο βουλευτής Ν.Δ. κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπρόεδρος Κιλκίς κ. Χριστ. Πιπερίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς κ. Αν. Αμανατίδης (νονός του Συλλόγου), ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Ζώτος, ο πρ. βουλευτ΄ςη κ. Γιώργος Φραγγίδης, ο πρ΄. δήμαρχος Γαλλικού κ. Γιώργος Θεοδωρίδης, ο πρ. αντιδήμαρχος Γαλλικού κ. Θ. Μουρατίδης, εκπρόσωποι γραφείου του κ. Θεόδωρου Παραστατίδη, ο κ. Χαρ. Σεϊτανιώτης και πλήθος κόσμου.

“Φαναριώτης”

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου