Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:12:40 πμ
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:20

Εκδήλωση για τον Ερυθρό Σταυρό και τη Μητέρα στη Γουμένισσα

Την Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού (8 Μαϊου) και την ημέρα της μητέρας (2η Κυριακή Μαϊου) τίμησε με την καθιερωμένη εκδήλωσή της η Επιτροπή Γουμένισσας του ΕΕΣ την Κυριακή 11 Μαϊου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Τα σχετικά μηνύματα της παγκόσμιας οργάνωσης του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για το έτος 2008, τον απολογισμό των συμφορών και των δοκιμασιών της ανθρωπότητας κατά το προηγούμενο έτος (2007), το κόστος αυτών και τη βοήθεια που προσφέρθηκε, όπως και το κάλεσμα “για βοήθεια και συμπαράσταση προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη” ανέγνωσαν οι κύριοι Ι. Μοματάντσης και Χ. Λασπιάς, ταμίας και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Επιτροπής Γουμένισσας.
Για τη Μητέρα και την προσφορά της στην οικογένεια και στην ανθρωπότητα μίλησε η εκπαιδευτικός Ελένη Μητρετόδη που με τον περιεκτικό της σε νοήματα λόγο εντυπωσίασε και συγκίνησε το πολυπληθές κοινό, το οποίο με την παρουσία του τίμησε την εδκήλωση. Ακολούθησε σύντομο αλλά πολύ ωραίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας υπό τη διεύθυνση της δασκάλας τους κ. Άννα-Μαρία Καλαϊτζίδου. Τα ίδια παιδιά στο τέλος της εκδήλωσης προσέφεραν ωραία χειροτεχνήματά τους σε όλες τις κυρίες.
Τους προσκεκλημένους προσφώνησε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χ. Π. Ίντος, αναφερόμενος στη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο ΕΕΣ δια της επιτροπής του στη Γουμένισσας και στην περιοή της.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Γουμενίσσης Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος ως εκπρόσωπος του οικείου Μητροπολίτη, ο Διευθυντής της Νομαρχίας Κιλκίς Δ. Μακρής ως εκπρόσωπος του Νομάρχη, ο Αντινομάρχης Κιλκίς Α. Αμανατίδης κα ο Δήμαρχος Γουμένισσας Σ. Παπαπαναγιώτου.
Παρόντες ήταν, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γουμένισσας Δ. Γραμματικός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι. Αλίρης, Α. Περπερίδου, Μ. Παλλάνη, Α. Τζούρτζος, Μ. Πεχλιβάνη, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γουμένισσας Ε. Ζιέλκας, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης Β. Βαϊτσης, η Διευθύντρια του τοπικού Παιδικού Σταθμού Χ. Τσιρουπλή, οι πρόεδροι των Συλλόγων “Παίονες” και “Άγιος Τρύφων” Χ. Τάσιος και Σ. Τάτσης, μέλη των ΔΣ των Συλλόγων αυτών, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “Διογένης ο Σινωπεύς” Ν. Παπαδοπούλου, αντιπροσωπίες των τοπικών φορέων Ελληνικού Οδηγισμού, Ένωσης Γυναικών, Αθλητικού Καλαθοσφαιρικού Ομίλου, εκπαιδευτικοί, Εθελόντριες Αδελφές του ΕΕΣ και πολύς κόσμος.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στη δύναμη του ανθρωπισμού, τον εθελοντισμό και τη Μητέρα.
Ανακοίνωση
Από την Επιτροπη Γουμενισσας του ΕΕΣ ανακοινώνεται πως το πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντριών Αδελφών στο οποίο ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 23 κυρίες θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο.
Ευχαριστήριο
Η επιτροπή ευχαριστεί τις οικογένειες Αικατερίνης Σαμαρά-Γραμματικού και Χρήστου Σαμαρά για την προσφορά 100 ευρώ αντί στεφάνου στη μνήμη του προσφιλούς συγγενούς των Αλεξάνδρου Δ. Σαμαρά.