Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 1:00:44 μμ
etpa
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 09:46

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης πατήρ Λουκάς Λαλόπουλος. Η ταφή του στην Αργυρούπουλη Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένας ακόμη κληρικός της Μητροπόλεως Λαγκαδά έφυγε από κοντά μας, χτυπημένος από τον κορονοϊό. Ο αρχιμανδρίτης π. Λουκάς Λαλόπουλος, ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Λαγκαδά. Ο π. Λουκάς νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Η ταφή του έγινε προχθές στο χωριό του, στην Αργυρούπολη Κιλκίς, που τόσο αγαπούσε, κι όπου σκόπευε να εγκατασταθεί, όπως επιθυμούσε, ετοιμάζοντας με δυσκολία ένα μικρό σπιτάκι.

Προσηνής, ευχάριστος, απλούς και καταδεκτικός, παρέμεινε αγιορείτης στη ζωή του και ανέπαυε πολλές ψυχές. Ο π. Λουκάς, κατά κόσμον Ηλίας Λαλόπουλος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη Κιλκίς το 1958, σπούδασε στην Εκκλ. Παιδαγωγική Ακαδημία και στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Φίλος και πνευματικός «αυτάδελφος» του μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου, συνδέονταν εκ νεότητος μαζί του και αποτελούσαν «την ιεράν ξυνωρίδα» των φοιτητικών μας χρόνων.

Μοναχός έγινε στο άγιο όρος και μόνασε στην Μονή Δοχειαρείου και κατόπιν στη Μονή Δοβρά της Βέροιας, ως απλός μοναχός. Με την εκλογή του Ιωάννου στην Μητρόπολη Λαγκαδά χειροτονήθηκε διάκονος και ιερεύς από τον αδελφικό του φίλο Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη και τοποθετήθηκε αρχιερατικός επίτροπος Λαγκαδά και ιεροκήρυκας. Διέμεινε στο μετόχι του Τριλόφου και εξυπηρετούσε λειτουργικά τις ενορίες των χωριών πέριξ του Λαγκαδά. Προσηνής, ευχάριστος, απλούς και καταδεκτικός, παρέμεινε αγιορείτης στη ζωή του και ανέπαυε πολλές ψυχές κάτω από το πετραχήλι του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του να είναι αιωνία. Από σήμερα πλέον θα συλλειτουργεί στο υπερουράνιο θυσιαστήριο με τον αγαπημένο φίλο του και επίσκοπό του, Ιωάννη!