Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:50:23 πμ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 06:06

Εκπαιδευτικό τριήμερο προσκόπων στην Κοζάνη

Την 14η σχολή βασικής εκπαίδευσης «Εφόρων & Αρχηγών Συστημάτων» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων παρακολούθησαν το περασμένο τριήμερο στην «παγωμένη» Κοζάνη βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς.
Με αρχηγό της Σχολής τον Κωνσταντίνο Βαφείδη, παρουσία του Εφόρου Σχολών της Γενικής Εφορείας Ανδρέα Πετρόπουλου, στη σχολή συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι οι βαθμοφόροι της Περιφέρειας Κιλκίς Χρήστος Καναρόπουλος, Στέλιος Αγγελίδης και Αβραάμ Αβραμίδης ενώ ως εκπαιδευτές οι Έφοροι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Μωυσίδης, Άγγελος Χιονίδης καθώς και οι βαθμοφόροι της Π.Ε. Κιλκίς Χρήστος Ζώγκας και Κώστας Αποστολίδης.

Το θεματολόγιο της σχολής περιείχε θέματα διοίκησης, οργάνωσης, προγραμματισμού, δημοσίων σχέσεων, οικονομικής διαχείρισης, ανάπτυξης, ηγεσίας ενηλίκων και αξιολόγησης προσκοπικού έργου. Πρόκειται για μια απαραίτητη εκπαίδευση των ενηλίκων στελεχών του Σώματος, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαπαιδαγώγηση των νέων που είναι μέλη της μεγαλύτερης Κίνησης στην Ελλάδα.