Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 1:05:30 πμ
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 09:25

Εξόρμηση του Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς: Ένα αξέχαστο ταξίδι στην Πάρο

Αδύνατον να εκφράσω με λέξεις τα όσα αισθανθήκαμε κατά της διάρκεια της τριήμερης εξόρμησης (28/9-1/10) του Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Περιπατητών στην Πάρο. Είχαμε μικρή συμμετοχή αλλά είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι από την Νάουσα με τον Ρωσικό Ναύσταθμο, από το Πάρκο της Πάρου με τα υπέροχα μονοπάτια, από την Ι.Μ. Ιωάννη Δέτη,  από το παλιό λιμάνι, το ενετικό κάστρο και από όλη την πόλη και τον Ι.Ν. της Παναγίας.

Επιπλέον είμαστε συγκινημένοι με το Ιερό Προσκύνημα της 1700χρονης Εκατονταπυλιανής αλλά και από την ξενάγηση εντός του Ναού. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τα πεζοδρόμια και τους ανεμόμυλους της Παροικιάς και με το Φράγκικο Κάστρο.

Υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Ραγκούση από τους Περιπατητές Πάρου περπατήσαμε στο μονοπάτι του Σώρου δίπλα από το Αρχαίο Λατομείο Μαρμάρου. Εντυπωσιακή ήταν η Πανσέληνος, η Ανατολή και το Ηλιοβασίλεμα από την Ι. Μ. Αγίου Αρσενίου όπου παρακολουθήσαμε τον εσπερινό με την παρουσία του Ιερέα του Ναού και τις μοναχές που μας προσέφεραν γλυκό και κέρασμα. Τέλος στον Σώρο στο Γλυκό Λεμόνι δειπνήσαμε μετά μουσικής και κλείσαμε την μέρα μας με τον καλύτερο τρόπο.

Ανδρεανίδης Χρήστος

Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς