Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:02:36 μμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:38

Ερασιτεχνική Θεατρική ομάδα Δήμου Κιλκίς : "Είμαι άσχημη"

Το έργο των Σέρτζι Μπεμπέλ και Ζορντί Σάντσες «Είμαι άσχημη»  ανεβάζει την Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαϊου, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Κιλκίς «Ράβε ξήλωνε» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

    Φέτος η ομάδα επιχειρεί για πρώτη φορά να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σ’ ένα άλλο είδος θεάτρου το μιούζικαλ. Έτσι επιλέχθηκε το «Είμαι άσχημη» που οι δύο συγγραφείς Μπεμπέλ και Σάντσες το χαρακτηρίζουν σαν ένα «αντιαισθητικό μιούζικαλ».
Στις σύγχρονες κοινωνίες μας η εξιδανίκευση της ομορφιάς, η προβολή της εικόνας και του life style εστιάζουν το ενδιαφέρον και την αξιολόγηση ενός ατόμου.
Δεν είναι τυχαίοι οι δείκτες θεαματικότητας των «suran», «Nip Tuck», «Complete make over» κτλ. Η διαφορετικότητα τιμωρείται με περιθωριοποίηση.
Αυτό βιώνει και η «Άσχημη» του έργου. Παρ’ όλες τις προσπάθειες της να συμμετέχει σ’ ένα κοινωνικό σύνολο, αυτό την κρατά σε απόσταση. Έτσι αποφασίζει να βάζει τους δικούς της «κανόνες»…
Στην παράσταση παίζουν: Σόνια Αντωνιάδου, Γιάννης Καϊσίδης, Ξένια Γιαννουλίδου, Χρήστος Σπίγκος, Ρόζα Σταμούλη, Δέσποινα Βασιλειάδου, Πόλης Πασχαλίδης, Μαίρη Πραξιγά, Νίκος Ιωαννίδης, Θωμαή Μουτσάκη, Σπύρος Καμπρέλος, Ευγενία Νταμώση.
Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Πήττα, σε χορογραφίες της Μαρίας Καραμήτρη, μουσική της Νατάσσας Καββαδία, φωτισμοί του Θανάση Ντέμκο. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9 το βράδυ.
Για την θεατρική ομάδα και την παράσταση «ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΗΜΗ» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Χρήστος Σπίγκος γράφει μεταξύ των άλλων: "Μια χούφτα ορεξάτων ερασιτεχνών ηθοποιών και ένα δυνατό κείμενο είναι τα υλικά με τα οποία η Ελένη Πήττα με περισσή μαστοριά μας παρουσιάζει μια εκπληκτική παράσταση. Η συνταγή μία και μοναδική. Αγάπη για αυτό που γίνεται, σεβασμός στον κόσμο που θα έλθει να μας δει, μεγαλύτερος σεβασμός στους εαυτούς μας. Η κεντρική ιδέα ένας μόνιμος μπελάς του ανθρώπου. Το είναι και το φαίνεσθαι σε μια τραγική και ανελέητη διαπάλη, χωρίς νικητή αλλά με πολλούς ηττημένους. Είμαι περήφανος που γνώρισαν τόσους όμορφους εραστές της τέχνης, είμαι τυχερός που διδάσκομαι ευσυνειδησία από τη φίλη Ελένη Πήττα.
Τα υπόλοιπα επί…της σκηνής."