Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:59:24 πμ
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 05:54

Φεστιβάλ Σερραϊκής μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων Σερρών

Μία μεγάλη και φιλόδοξη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Σερρών στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2008.  Πρόκειται για το "1ο Φεστιβάλ Σερραϊκής Μπουγάτσας και Τοπικών Προϊόντων του Ν. Σερρών", που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Σερρών, με τη συνεργασία της Νομαρχίας Σερρών και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Σερρών.

  «Επίκεντρο της εκδήλωσής μας είναι να κατασκευάσουμε τη μεγαλύτερη "Μπουγάτσα" στον κόσμο για να καταγραφεί στο ρεκόρ Guinness και να καταστήσουμε γνωστή όχι μόνο στο Πανελλήνιο, αλλά ακόμα και σε όλο τον κόσμο, την «πατρότητα» του διακριτού προϊόντος του Νομού μας.
 Επίσης, βασική μας επιδίωξη είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της Σερραϊκής παραδοσιακής κουζίνας, με την καταγραφή παραδοσιακών συνταγών που παρασκευάζονται με τα εκλεκτά προϊόντα του Ν. Σερρών», αναφέρει το Επιμελητήριο Σερρών.
Το ενδεικτικό πρόγραμμα του διημέρου είναι:

Σάββατο 31 Μαΐου 2008
 Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων του Ν. Σερρών, το απόγευμα,  στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών.
 Με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθήνας, νοικοκυρές από όλα τα σημεία του Ν. Σερρών θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές με πινελιές σύγχρονης δημιουργικής παρουσίασης. Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να γευθούν πρωτότυπες συνταγές και να έλθουν σε επαφή με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες της Σερραϊκής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής με τοπικά προϊόντα.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008
 Φεστιβάλ Μπουγάτσας, το πρωί, σε ευρύχωρη και κατάφυτη έκταση, πρώην στρατοπέδου,  στην πόλη των Σερρών.
 Με τη συνεργασία των επαγγελματιών της μπουγάτσας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων, θα παρασκευαστεί η μεγαλύτερη Μπουγάτσα στον κόσμο, σε φούρνο 20 μέτρων, με σκοπό να καταγραφεί στα ρεκόρ του Βιβλίου Guinness.