Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 8:20:52 μμ
etpa
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 14:14

Φτωχό το Κιλκίς με την απώλεια του Θεόδωρου Παυλίδη

Συντάκτης:

Η απρόσμενη είδηση, του άδικου θανάτου, του εκλεκτού μας φίλου και συντοπίτη δικηγόρου Θεόδωρου Παυλίδη, μας γέμισε σκέψεις και περισυλλογή. Ήταν άδικος ο θάνατός στα 78 του, διότι έδωσε πολλά στην κοινωνία και είχε κι άλλα να δώσει...

 

Γεννήθηκε στο Δίβουνο Κιλκίς. Σαν μαθητής υπήρξε άριστος. Απόφοιτος του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Νομικής σχολής. Απολύθηκε από τον στρατό ως εφ. Ανθυπολοχαγός. Άφησε την 5ατη τελωνειακή του καριέρα και ακολούθησε την δικηγορία στο Κιλκίς, όπου και χρημάτισε ως πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου.

Ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και χρημάτισε ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κιλκίς, επί σειρά ετών. Μέλος της πανελλήνιας ένωσης ποντιακών σωματείων. Πρόεδρος του συλλόγου Δυτικού Πόντου "Γερμανός Καραβαγγέλης", με πλούσια και μεγάλη δράση. Αρθρογράφησε επί σειρά ετών στον τοπικό τύπο του Κιλκίς. Έγραψε συγγράμματα και βιβλία για Πόντο και Θράκη. Έκανε ομιλίες σε πολλά μέρη, για την Εθνική Αντίσταση. Πάμπολλα ταξίδια στην πατρογονική γη του Πόντου.

Λόγω της στενής σχέσεως που με συνέδεε, μπορώ να αναφερθώ στον άνθρωπο Θεόδωρο Παυλίδη. Θα περιπλέξω το εγκώμιο του, με τις αρετές που τον διέκριναν σε τρείς λέξεις: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, τις οποίες αρετές, είχε και σαν βιωματική του έννοια. Ήταν δίκαιος, χειροκροτούσε και απέδιδε τα εύσημα σε κάθε καλή ενέργεια.

Συνεργάστηκα αρκετές φορές μαζί του, δεν συμφωνούσαμε σε όλα, όμως υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση και δεν ξεπεράσαμε ούτε καν φθάσαμε στις κόκκινες γραμμές. Ο χαμός του, θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένος στη μνήμη μας. Όσοι τον γνώρισαν έχουν έναν καλό λόγο να πουν. Από σήμερα είμαστε ποιο φτωχοί, η μνήμη του θα κυριαρχεί στη σκέψη μας.

Φεύγοντας μας άφησες ως παρακαταθήκη, στις νέες γενιές τα έργα σου, που είναι ο πλούτος μας, ο θησαυρός μας, να ‘σαι ήσυχος, πως δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό σου ταξίδι φίλτατε Θόδωρε προς την γειτονιά των Αγγέλων. Επάνω εκεί που θα πας, ψηλά στα επουράνια, για δικαιοσύνη να μιλάς, παντού με υπερηφάνεια.

Την εξ ύψους παρηγοριά στους οικείους του.

Φαναριώτης