Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:37:38 μμ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 13:44

Έκρηξη χαράς και αισιοδοξίας στην 20η Τελετή Ορκωμοσίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Κιλκίς

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η 20η Τελετή Ορκωμοσίας Πτυχιούχων του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

 

Είναι τα λαμπρά παιδιά της Ελλάδας που ονειρεύονται να ντύσουν τον κόσμο όλο. Είναι τα λαμπρά παιδιά της Ελλάδας που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Κιλκίς, μοναδικό στη χώρα, που μακροημερεύει κι έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα 20 Τελετές Ορκωμοσίας με πολλούς από τους αποφοίτους του να είναι πρωταγωνιστές στο χώρο της μόδας και της ένδυσης.  

Ήταν μια πραγματική γιορτή εντός και -κυρίως- εκτός Συνεδριακού, με χειροκροτήματα, γέλια, συνθήματα, μπαλόνια, λουλούδια, καραμούζες και κανονάκια κονφετί… Απόφοιτοι, φοιτητές, συγγενείς και φίλοι, όλοι μαζί μια τεράστια αγκαλιά χαράς και αισιοδοξίας, που σκόρπισε μέσα στο κέντρο του Κιλκίς. Να γιατί πρέπει να δυναμώσει το Πανεπιστημιακό Τμήμα, να ζωντανέψει η πόλη, να ξανανιώσει.

Με Χαιρετισμό του άνοιξε την τελετή ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κος Απόστολος Κορλός

Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμη:

- ο Αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Καθηγητής κ Στέλιος Ξανθός

- ο Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου πατέρας Νεκτάριος

- ο Δήμαρχος Κιλκίς κύριος Δημήτριος Κυριακίδης

- ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού Καθηγητής κ Στέργιος Λεβέντης

Ομιλία στην 20η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος, έκανε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος κα Ευρυδίκη Παπαχρήστου.

Την επιμέλεια της 20ης τελετής ορκωμοσίας Πτυχιούχων είχε ο Διοικητικός Προϊστάμενος του Τμήματος Χάρης Μαρκόπουλος.

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Κιλκίς

Είναι μια ημέρα γιορτής η σημερινή για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για όλους εμάς, τους καθηγητές, τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους, που βρισκόμαστε κοντά σας και μοιραζόμαστε τη χαρά και τον ενθουσιασμό σας για την πρώτη θριαμβευτική νίκη της ενήλικης ζωής σας!

Σήμερα, λοιπόν, ολοκληρώνεται το ταξίδι των προπτυχιακών σπουδών σας. Ένα ταξίδι που έχει στις αποσκευές του πολλά χρήσιμα εφόδια και εμπειρίες που αποκομίσατε κατά τον τετραετή κύκλο της φοίτησής σας στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Ακολουθήσατε τον κλάδο του σχεδίου και της ένδυσης και ανακαλύψατε καινούριους κόσμους. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των καθηγητών σας καλλιεργήσατε τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά σας.

Με λίγα λόγια, είστε καταρτισμένοι. Έτοιμοι πια, να ανοίξετε τα φτερά σας και να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδιά σας για μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία ή για τη συνέχιση των σπουδών σας σε ανώτερο επίπεδο. Κάθε επιλογή είναι ανοιχτή γιατί την έχετε μπολιάσει με προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι οι κόποι σας θα ανταμειφθούν και θα μεταπλαστούν σε έμπνευση και δημιουργικότητα στη δουλειά σας.

Η επαγγελματική σας αποκατάσταση, άλλωστε, είναι διασφαλισμένη και αυτό είναι ένα αδιαφιλονίκητο προνόμιο, μιας και το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης είναι πανελλαδικά μοναδικό στο γνωστικό του αντικείμενο και η ζήτηση, στον τομέα που έχετε εξειδικευθεί είναι υψηλή.

 Επομένως, θα ξεκινήσατε τα πρώτα επαγγελματικά σας βήματα χωρίς το άγχος της αβεβαιότητας και της εργασιακής ανασφάλειας και αυτή η συνθήκη είναι προς όφελός σας.

Θέλω να πιστεύω ότι η πόλη μας και οι φιλόξενοι άνθρωποι της θα φέρνουν στη σκέψη σας όμορφες αναμνήσεις από τη φοιτητική ζωή και θέλω να ξέρετε ότι πάντα θα είστε ευπρόσδεκτοι στο Κιλκίς και θα ήταν ευχής έργον να μείνετε εδώ και να γίνετε άξιοι και ενεργοί πολίτες. Ο Δήμος Κιλκίς επενδύει  συνεχώς σε υποδομές που δημιουργούν τις βάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ανοίγει την αγκαλιά του στους νέους ανθρώπους γιατί είναι το ελπιδοφόρο αύριο αυτού του τόπου.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή είναι δεκτική στις προτάσεις και στις ιδέες σας και έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας με το Τμήμα, με τους φοιτητές και τους καθηγητές του σε πολιτιστικές και κοινωνικές συνέργειες που αναδεικνύουν τη φυσιογνωμία της Σχολής αλλά και το προσωπικό αποτύπωμα του έργου σας.

Θα μου επιτρέψετε να πω δύο λόγια και για τη σχεδιαζόμενη ενίσχυση του Τμήματός σας με την προσθήκη δεύτερου προγράμματος σπουδών από τον επόμενο χρόνο. Είναι μια μεγάλη, μια θαυμάσια ευκαιρία να δυναμώσει και να γίνει πιο ελκυστική και πιο ανταγωνιστική η Σχολή. Με χαροποιεί και χαροποιεί όλους μας η απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Πρυτανικής Αρχής να δώσουν μια νέα και πιο αισιόδοξη πνοή στο πανεπιστημιακό τμήμα.    

Χαιρετίζω, τέλος, τους καθηγητές και τις οικογένειες των τελειόφοιτων με σεβασμό και εκτίμηση γιατί στάθηκαν δίπλα στα παιδιά με αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον. Με οικονομικές θυσίες οι γονείς, γιατί νοιάζονται και αγωνιούν για την πρόοδο σας.

Η δική μου ευχή είναι να πετύχετε στη ζωή σας, να αγωνίζεστε με πείσμα για τα πιστεύω σας, χωρίς να αποθαρρύνεστε στην πρώτη δυσκολία και να βρείτε την αληθινή ευτυχία, όχι συντροφεύοντας, αλλά κάνοντας πράξη τα όνειρά σας!

Καλή σταδιοδρομία! 

 

ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕ - πρ. ΤΕΙ Κ.Μ.

1 ΤΖΙΑΛΛΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

2 ΒΑΡΚΑΡΟΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

3 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

4 ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

5 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

6 ΓΙΑΝΝΕΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

7 ΔΕΛΛΗ ΝΙΚΗ

8 ΔΙΑΚΑΝΘΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

9 ΔΟΜΟΥΚΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

10 ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

11 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑ

12 ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

13 ΘΥΜΙΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ

14 ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΟΦΙΑ

15 ΚΑΜΨΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

16 ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

17 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ

18 ΚΑΡΑΓΚΟΖΙΔΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΙΑ

19 ΚΟΣΚΙΝΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΛΟΗ

20 ΚΟΤΖΑΟΓΛΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

21 ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

22 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΥΑ-ΜΑΡΙΑ

23 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

24 ΚΩΦΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

25 ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

26 ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

27 ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΝΤΙΑΝΑ

28 ΜΙΧΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

29 ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

30 ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

31 ΝΤΟΜΠΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

32 ΠΑΝΟΥΧΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

33 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

34 ΣΑΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ

35 ΣΠΟΥΔΗ ΑΓΑΘΗ ΕΛΕΝΗ

36 ΣΤΟΥΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

37 ΤΖΕΛΕΠΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

38 ΤΖΙΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

39 ΤΣΕΝΤΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

40 ΤΣΟΧΑΤΖΗ ΝΤΙΛΕΤΤΑ

41 ΦΩΤΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

42 ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

43 ΨΑΡΡΑ ΕΡΜΙΟΝΗ

 

ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΣΕ – ΔΙΠΑΕ

1 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΙΚΗ

2 ΔΡΑΚΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

3 ΙΜΠΡΑΛΙΟΥ ΕΤΓΙΟΝΑ

4 ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

5 ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

6 ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑ ΑΝΤΩΝΙΑ

7 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

8 ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΠΡΕΝΤΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

9 ΠΑΧΥΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

10 ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ ΟΛΓΑ

Πολυμέσα