Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 9:12:32 μμ
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:26

Για μαθαίνουν οι νέοι

 Με σεβασμό στην παράδοση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυκάστρου και το Ενιαίο Λύκειο Πολυκάστρου διοργάνωσε μία από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του με θέμα την : «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ και στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης του Δήμου Πολυκάστρου.
Στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στην συνέχεια κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην συνέχεια στο Δημοτικό Κέντρο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εκδήλωσης και στην συνεργασία με τον Δήμο και το Λύκειο της πόλης μας.
Ακολούθησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 κ. Γεωργιαδης Γεώργιος ο οποίος παρουσίασε DVD αφιέρωμα στον Πόντο και στην συνέχεια ο συγγραφέας κ. Ανδρεάδης Γεώργιος ως κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε στο θέμα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού οπού στο τέλος της ομιλίας του ακολούθησε διάλογος με τα παιδιά του Λυκείου Πολυκάστρου. Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά του Λυκείου Πολυκάστρου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πατήρ Δωρόθεος, ο Δήμαρχος κος Σμυδάκης Δημήτριος, ο Αντινομάρχης κ. Αμανατίδης Αναστάσιος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αναστασιάδης Ευάγγελος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Δραγανάκης Λεωνίδας, ο Λυκειάρχης κ. Κουκούλας Κωνσταντίνος, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας κ. Περπερίδης Γεώργιος, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι ,ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Αθανασιάδης Β., εκπρόσωποι συλλόγων και εκπαιδευτικών, οι μαθητές του Λυκείου, καθώς επίσης φίλοι και μέλη του συλλόγου μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος κ. Σμυδακης Δημήτριος στην σύντομη παρέμβαση του ανέφερε ότι ο Δήμος Πολυκάστρου θα παραχώρηση κοινόχρηστη έκταση για να δημιουργηθεί το πάρκο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.