Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 1:57:29 μμ
etpa
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:37

H δράση του Συλλόγου Αγ. Αντωνίου “Τα Κρούσια”

Συντάκτης:
Ο πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Αγ. Αντωνίου “Τα Κρούσια” συνεχίζει τις δραστηριότητές του.
Μέσα στον Δεκέμβρη του 2007 ο σύλλογος σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή συνεχίζει να δημιουργεί καλύτερς προϋποθέσεις λειτουργίας του κτηρίου  - στολίδη που κατασκευάστηκε τα έτη 2005 -2006 με την βοήθεια των κατοίκων, της ΑΝΚΙ και του προέδρου της κ. Παύλου Πασσαλίδη, καθώς επίσης και της τότε Δημοτικής αρχής του Δήμου Κρουσίων.

Σήμερα σε συνεργασία μετην εκκλησιαστική επιτροπή του Αγ. Αντωνίου κατασκευάζει την ολοκλήρωση της εισόδο του κτηρίου (σκάλες με πετροκατασκευές, κάγκελα και διαπλάτυνση εισόδου της πύλης). Ο κύριος οικονομικός φορέας είναι η επιτροπή της εκκλησίας του Αγ. Αντωνίου.
Παράλληλα ο σύλλογος δεν σταματάει να συμμετέχει στις δραστηριότητες της (Π.Ο.Ε.) Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθ;ότι συμμετείχε δια εκπροσώπου στο  συνέδριο της Π.Ο.Ε. στην Αθήνα για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2007, τιμώντας έστι τον σύλλογο του Νομού Κιλκίς αλλά και του Δήμου Κρουσσών,
Τον σύλλογο στην Αθήνα εκπροσώπησε το με΄λος του συλλόγου Παύλος Πασσαλίδης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αυγίδης εξελέγει ως μέλος στο περιφερειακό συμβούλιο της Π.Ο.Ε. Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλοίκης (Σ.Π.Ο.Σ. Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων) με έδρα το Λάκκωμα και πρόεδρο ΣΠΟΣ έναν άξιο πόντιο  τον Λεωνίδα Σαρβανίδη (πρόεδρο του ποντιακού Συλλόγου Λακκώματος).
Στο πρόγραμμα του συλλόγου υπροβλέπεται η έκδοση ενός ημερολογίου 2008 με την ιστορική εξέλιξη της κατασκευής του κτιρίου (Αίθουσα Διαφύλαξης και προβολής αγροτικής κληρονομιάς και της λαογραφικής έκθεσης και φυσικά η οργάνωση εκδήλωσης στο πανηγύρι του Αγίου Αντωνίου στις 17 Ιανουαρίου 2008