Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:03:13 μμ
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:56

“H Eπτάκωμος Σάντα”

Ο Σύλλογος Σανταίων Θεσσαλονίκης «Η ΕΠΤΑΚΩΜΟΣ ΣΑΝΤΑ» πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «Πλατάνια» στην Νέα Σάντα, μεσημεριανή συνεστίαση με αρτύσιμους και νηστίσιμους μεζέδες. Με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, τραγούδι  και πολύ χορό, πλήθος κόσμου από τον Δήμο Γαλλικού και όχι μόνο, διασκέδασαν σε ένα παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Πρόεδρου του συλλόγου κ. Βικτωρία Σαββίδου, η οποία αφού απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές, κάλεσε τους παρευρισκόμενους φίλους και μέλη του συλλόγου να διασκεδάσουν σαν μια οικογένεια, γιατί όπως δήλωσε «ο σύλλογος μας είναι μια μεγάλη, αγαπημένη και δεμένη οικογένεια».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης Γ. και ο βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Φλωρίδης Γ. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γαλλικού μεταξύ άλλων είπε: «Στο δύσκολο και σημαντικό έργο που έχετε αναλάβει γνωρίζω ότι πλαισιώνεστε από ομάδα ενεργών πολιτών, που καταδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον πολιτισμό, την παράδοση, τις ρίζες τους και τη διάθεσή τους για προσφορά. Δεχτείτε σας παρακαλώ τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για μια ακόμα πιο δημιουργική πορεία στο μέλλον».
Στο ίδιο πνεύμα, ο βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Φλωρίδης ευχήθηκε στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου πάντα δεμένοι και αγαπημένοι να βοηθούν στην ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Τ.Σ. Ν. Σάντας κ. Σιούτης Κ., ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κ. Σοφιανός Π. και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών συλλόγων.