Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 4:02:51 πμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:37

H Xoρωδία του Κιλκίς σε Κομμοτηνή και Θέρμη

Στην Κομοτηνή και στα πλαίσια των εορτών των «Ελευθερίων» της πόλης συναντήθηκαν τέσσερις χορωδίες, οι χορωδίες των Γιαννιτσών, της Θεσσαλονίκης «Η Φωνή των Μακεδόνων», η μικτή του Δήμου Κομοτηνής και του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς.

Ακούστηκαν μελωδίες ξένες και ελληνικές, το χορικό των σκλάβων από το Habuco το Βέρντι, το «Ελ Γκρίλο» του Ντες Πρετζ, ο κοζάκικος χορός του Ρώσου Ρουμπάτσκιν, βυζαντινοί ύμνοι εναρμονισμένοι στην τετραφωνία, δημοτικά ελληνικά τραγούδια και ελληνικές μελωδίες Ελλήνων συνθετών, όπως του Μάνου Χατζηδάκη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Γιώργου Κατσαρού, του Θόδωρου Αντωνίου, του Γιώργου Χατζηνάσιου. Οι χορωδίες συναγωνίζονταν να αποδώσουν την αρμονία των ήχων όσο μπορούσαν πιο τέλεια και το κοινό χειροκρότησε την απόδοσή τους.
 Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν την Κυριακή    11 Μαΐου οι χορωδίες του Δήμου της Θέρμης, του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς και η γερμανική Στουτγκάρδης.
 Στο κλειστό θέατρο του Δήμου Θέρμης αντήχησαν οι μελωδίες των χορωδών, που «μουσικήν ποιούσι», που καλλιεργούν το πνεύμα, που υπηρετούν την τέχνη, που συμβάλλουν στην εξημέρωση των ανθρώπινων ηθών.
 Οι χορωδοί της χορωδίας του Κιλκίς με την απόδοσή τους σ’ αυτές και σε παρόμοιες εμφανίσεις είναι άριστοι πρεσβευτές της πόλης τους, όπου κι αν πηγαίνουν, με ήσυχα και ταπεινά διαπιστευτήρια…