Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 1:03:56 πμ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 13:18

Η Γουμένισσα τίμησε την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς , με θέμα για το έτος 2023 <<Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες και του σήμερα>> ,την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου , ώρα 7 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Γουμένισσας, διοργάνωσε την εκδήλωση  << Στη χριστιανική Γουμένισσα των ανθρώπων και των μνημείων>>.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς  απηύθυναν ως εκπρόσωποι την Ιεράς Μητροπόλεως, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Ερυθρού Σταυρού  ο Πατέρας Χριστόδουλος και οι κ.κ.Γ.Στρατούλη και Ι.Ζαγγότης. Ακολούθησε η προβολή των ταινιών <<Η κοσμοπολίτισσα Γουμένισσα και τα μνημεία της>> και <<Η Ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού>>.Τέλος έγινε ξενάγηση στον Ιερό Ναό της Παναγίας.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, σε μια εκδήλωση ,που είχε να γίνει πολλά χρόνια στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε ακόμη τους χορηγούς μας κ.κ.Γ.Αλεξανδρή,Α.Βούζα,Β.Γλαύτση-Σ.Καλαιτζίδη,Δ.Λαϊνα,Μ.Λασπιά,Α.Παπαλεξάνδρου,Γ.Χατζηστογιάννη, τα ζαχαροπλαστεία Μελένιος και Πίψου, το Super market Κρητικός και τα οινοποιεϊα Σακαλάκη και Δ.Τραϊαννού για τις προσφορές τους.

Μακάρι η εκδήλωση, που ζέστανε τις καρδιές μας, να αποτελέσει προοίμιο της συνεργασίας και της κοινής πορείας θεσμών και συλλόγων, για το κοινό καλό.