Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 3:51:59 μμ
etpa
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:06

Η πίτα των «Ακριτών»

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Αλεξάνδρειο», στο Πολύκαστρο, η πρώτη μεγάλη ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», η κοπή της βασιλόπιτας. Η εκδήλωση οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν, διασκέδασαν και χάρηκαν ένα υπέροχο Σαββατόβραδο γεμάτο από τη μουσική ποντιακή παράδοση.
Μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας παρουσιάστηκαν τα τρία χορευτικά του Συλλόγου που ενθουσίασαν το κοινό. Μικρά βασιλοπιτάκια μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους και τυχερός αναδείχτηκε ο Ελευθεριάδης Χρήστος που κέρδισε μία χρυσή λίρα, προσφορά του Συλλόγου. Επίσης, στην κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, μεγάλος τυχερός αναδείχτηκε ο Κιτσικίδης Αντώνης, που κέρδισε ένα δερμάτινο σαλόνι αξίας 3.500 _, προσφορά των αδελφών Παζαρτζικλή. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος τίμησε με την ευκαιρία της αποφόιτησής τους από το Λύκειο, τους χορευτές Νίκο Μετεντζή, Νίνα Καρακασίδου και Αναστασία Τσανικίδου. Μουσικά έντυσαν την εκδήλωση οι αδελφοί Ιακωβίδη, ο Στάθης Πορφυρίδης, ο Κώστας Τυρεκίδης, ο Κώστας Βαφειάδης και ο Κώστας Χαλκίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος πατέρας Δωρόθεος, ο Δήμαρχος Πολυκάστρου κ. Δημήτριος Σμυδάκης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, οι βουλευτές του νομού Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης και κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Μπαλάσκας, ο αστυνομικός διευθυντής νομού Κιλκίς κ. Ιωάννης Πέστριβας, ο αντινομάρχης Κιλκίς κ. Γκουντενούδης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι Πολυκάστρου κ. Ηρακλής Τομπουλίδης και Λάζαρος Ευθυμιάδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Αθανασιάδης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νομού Κιλκίς και πλήθος κόσμου.     
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους αδελφούς Παζαρτζικλή, τον Φώτη Βασιλειάδη καθώς και όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής μας για την προσφορά δώρων στη λαχειοφόρο αγορά της βραδιάς.