Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:26:27 πμ
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 22:45

Η “ΤΕΧΝΗ” στα σχολεία του Κιλκίς

texni

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Τέχνης Φλόγα» προχωρά και τη φετινή σχολική χρονιά, σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στη δημιουργία του Τρίτου κύκλου της σειράς εκθέσεων ζωγραφικής με την ονομασία «Η Τέχνη στα Σχολεία», η οποία και απευθύνεται αποκλειστικά στις σχολικές ηλικίες και θα παρουσιαστεί φέτος στις παρακάτω πόλεις:

Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες.
Μετά την πόλη της Καβάλας, της Ξάνθης και της Δράμας, οπού τα σχολεία αγκάλιασαν την έκθεση, και οι μαθητές του Κιλκίς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ζωγράφους από τον τόπο τους και να μυηθούν στη σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα, οι επιμελητές και οι δημιουργοί θα ζωντανέψουν τα εκθέματα, παρακινώντας τα παιδιά να παρατηρήσουν, να προβληματιστούν, να εκφραστούν και να αυτενεργήσουν.
Οι μαθητές, μέσα από αυτή την ευχάριστη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητες τους, εξοικειώνονται με τη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, κατανοούν τον κόσμο της Τέχνης και εφοδιάζονται με τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν τα παραπάνω και ανεξάρτητα.
Παράλληλα με την εξοικείωση των μαθητών με τη Τέχνη, οι παραπάνω εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σαν όχημα για τη διάδοση του θεσμού της αποταμίευσης. Μέσα από την ευχάριστη εμπειρία των παραπάνω εκδηλώσεων και παράλληλα με το πληροφοριακό υλικό του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες γνώσεις και να κατανοήσουν τη σημασία της αποταμίευσης όχι μονό στα χρήματα αλλά και στην ενέργεια και το περιβάλλον.
Η «Τέχνης Φλόγα» σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου στη Περιφέρεια Βορειοανατολικής Ελλάδας κα Γκουλούση- Δρόσου Κορίνα, τον Διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κιλκίς κο Φλώρο Φίλιππο και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς κ. Ραμπίδη Κωνσταντίνο, σας καλούν στον Τέταρτο σταθμό του Καλλιτεχνικού Ταξιδιού, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου, από 8 έως 10 Φεβρουαρίου και ώρες 9π.μ. έως 1μ.μ.