Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:02:28 πμ
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:50

Κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Ρυζίων

Την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009. Παρ’ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου κατέκλισε την αίθουσα εκδηλώσεων και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θεατρική παράσταση, που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία η παιδική θεατρική ομάδα, υπό την καθοδήγηση της Προέδρου και της χοροδιδασκάλου του συλλόγου.


Τίτλος του έργου είναι «Το άστρο της Βηθλεέμ». Τα παιδιά που ερμήνευσαν τους ρόλους με τη σειρά που εμφανίστηκαν ήταν: Παϊζάνη Μαρία, Παυλίδου Παναγιώτα, Παυλίδου Βαγγελίτσα, Τούμπα Όλγα, Παπά Ελένη, Κολιόζης Γιώργος, Παχούμη Φωτεινή, Τσερνάκη Γιούλη, Τράιτση Χρύσα, Οργαντζή Έφη, Δέλκου Νικολέτα, Φάνη Μαρία, Γαρδάνη Σοφία και Γιάντση Μαίρη. Όλα τους ήταν υπέροχα!
Ο κόσμος γέλασε και ψυχαγωγήθηκε με το σατυρικό χριστουγεννιάτικο έργο και πολλά ταλέντα αναδείχθηκαν μέσα από την προσπάθεια αυτή.
Η γιορτή πλαισιώθηκε με πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από τη χορωδία του συλλόγου, ενώ ο Αϊ Βασίλης(Κολιόζη Ε.) μοίρασε δώρα σ’ όλους τους παρευρισκόμενους. 
Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Δημήτριος και το φλουρί έτυχε στην τράπεζα αίματος του συλλόγου. Το φλουρί της πίτας που μοιράστηκε στο κοινό έτυχε ο Αντωνίου Δημήτριος. Στους δύο τυχερούς ο σύλλογος χάρισε αγιογραφημένες εικόνες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Δήμαρχος κα Σόνια Συμεωνίδου, που έκοψε τη βασιλόπιτα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Διαμαντής, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Καίτη Τσαγκαδά, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Ρυζίων κ. Κων/νος Χατζηαγγελίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ελμαλικλής και πολύς κόσμος, που χάρηκαν ιδιαιτέρως την ξεχωριστή γιορτή.