Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 2:45:49 πμ
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 15:52

Ξεχείλισε η αγάπη των πολιτών στο Θεόδωρο Πασσαλίδη

pita_passalidi


Ο πρ. Βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Πασσαλίδης μίλησε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου σε πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς, παρουσία 900 ατόμων. Κοσμοσυροή στην ομιλία, όπου ο Θεόδωρος Πασσαλίδης θύμησε τις παλιές καλές εποχές για τον ίδιο και το κόμμα του και φαίνεται ξεκάθαρα ότι ανακάμπτει και κερδίζει καθημερινά έδαφος.
Μετά από τις ευλογίες των Ιερέων, ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης έκοψε την βασιλόπιτα, του Πολιτικού του γραφείου και τα κομμάτια τα μοίρασε στους καλεσμένους.
Στην κοπή της βασιλόπιτας και στην ομιλία του παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, οι Αντιδήμαρχοι: Μιχάλης Αναστασιάδης, Αντώνης Μανουσαρίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Τζώτζος, Δημήτριος Τσαντάκης, Δημήτριος Κουλίνας. Ο κ. Δημήτριος Ιωακειμίδης πρόεδρος ΝΟΔΕ, Κώστας Παπαδάκης, πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ, Αθανάσιος Τατάρογλου, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.
Επίσης, παρέστησαν οι πρ. Δήμαρχοι Γεώργιος Θεοδωρίδης (Γαλλικός), Γεώργιος Γαβριηλίδης (Κρούσια), Δημήτριος Σισμανίδης (Πικρολίμνη) Δημήτριος Κουλίνας (Πολύκαστρο), Αναστάσιος Αμανατίδης (Κιλκίς), ο πρώην βουλευτής Γιώργος Σιμπιλίδης, ο πρόεδρος ΕΑΣ Κιλκίς, Χαράλαμπος Παυλίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης, ο π. πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτριος Βουλγαράκης, ο π. Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρόδρομος Πετζερετζής, ο π. Πρόεδρος της Κοινότητας Πεδινού Αθανάσιος Ρωσσόπουλος, ο π. Πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωάννης Υφαντίδης, ο π. Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Γεώργιος Μουλάς, ο πρόεδρος Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Συγκοινωνιών Χαράλαμπος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της ΑΝΚΙ Παύλος Πασσαλίδης, ο πρόεδρος του ΓΑΣΚ Κωνσταντίνος Βιολιτζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιώτα Μαρινίδου, Αικατερίνη Ζιούτα-Γιαννακούλα, Νικόλαος Αβραμίδης, Βούλα Ποζίδου, Περικλής Κολότσιος, Αρμόδιος Γαρδάνης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Δημήτριος Τοπαλίδης, Χρήστος Τερζητάνος, Μιχαήλ Ηλιάδης, Χρήστος Αλπανίδης, Ιωάννης Αλίρης, Ιωάννης Συμεωνίδης.
Στη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ, τ. Προέδρου της ΝΔ, ζήτησε ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ομιλία
Ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης μεταξύ άλλων είπε στην ομιλία του:
Είναι μεγάλη η χαρά και εξαιρετική η τιμή που μου δίδεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε για μία ακόμη φορά και να κόψουμε τη Βασιλόπιτα.
Και με εκπλήσσετε αλλά και με συγκινείτε. Με εκπλήσετε γιατί δεν ήλπιζα ότι θα βρισκόμουν σήμερα σε  ένα τόσο πυκνό ακροατήριο με συγκινείτε γιατί στο πρόσωπο σας ζωγραφίζετε ο αυθορμητισμός με τον οποίο ήλθατε να με ακούσετε.
Ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης αναφέρθηκε στο Σχέδιο Καλλικράτης που ψήφισε η κυβέρνηση, ένα τόσο σοβαρό Νομοσχέδιο βάζοντας τους πολίτες και τους θεσμικούς παράγοντες κυριολεκτικά στο περιθώριο.
Ο Νόμος αυτός έγινε ερήμην των πολιτών και ψηφίσθηκε ο Καλλικράτης χωρίς ουσιαστική προεργασία χωρίς να ετοιμασθούν οι υποδομές. Έγιναν όλα στο γόνατο. Στην Ελλάδα ήταν αρκετά μερικά 24ωρα για να ψηφισθεί ο Καλλικράτης. Δεκάδες διατάγματα δεν ψηφίσθηκαν κι εκκρεμούν, έπρεπε να ήταν έτοιμα και μετά να ψηφισθεί ο νόμος.
Η ψήφιση του Ασφαλιστικού και εργασιακού νομοσχεδίου έχει βυθίσει σε ανησυχητικές σκέψεις τους Έλληνες πολίτες. Με το νόμο αυτό σε μία νύκτα αλλάζουν τα πάντα για μια ολόκληρη ζωή προς το χειρότερο πιάσανε τον κόσμο στον ύπνο. Αυτή δεν είναι μεταρρύθμιση είναι σταγγαλισμός των εργασιακών σχέσεων και αφαίρεση της ελπίδας των νέων για ένα καλύτερο αύριο.
Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να απαλλαγούμε από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου. Καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός αυξάνονται τα όρια ηλικίας για συνταξιούχους μέχρι 15 χρόνια μετά το 2015. Παρακρατείται το 20% των επικουρικών συντάξεων. Σύνταξη στα 65.
Αυξάνεται ο ΦΠΑ από 19% σε 23%. Τα είδη διατροφής από 10% στο 13% η βενζίνη στο 1,6 ο πληθωρισμός στο 5,5%. Η ανεργία στα ύψη. Απολύσεις καθημερινά από τις επιχειρήσεις. Επενδύσεις ανύπαρκτες. Η παραγωγή σε πτώση. Οι πολίτες προμηθεύονται μόνο τα αναγκαία.
Η κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ στην Τρόικα ο κ. Παπανδρέου έδωσε περισσότερα από ότι του ζήτησαν. Φεύγουν εκατοντάδες επιχειρήσεις στις Βαλκανικές χώρες που έχουν χαμηλή φορολογία. Η Ελλάδα σήμερα συγκαταλέγεται στις χώρες με την υψηλότερη φορολογία επιχειρήσεων και ΦΠΑ τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.
Τα χρήματα που δανείσθηκε η ΝΔ στο διάστημα 2004-2008 πήγαν για κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Έλεγε ο κ. Παπανδρέου στην έκθεση Θεσσαλονίκης το 2009 Δεν πρέπει να παγώσουν οι μισθοί. Δεν πρέπει να παγώσουν οι μισθοί. Δεν πρέπει να αυξηθούν οι φόροι όταν ήρθε στην εξουσία έκανε ακριβώς τα αντίθετα.
Η κυβέρνηση δεν πήρε χρήματα από τις Διεθνείς αγορές που έδιναν χαμηλά επιτόκια. Προτίμησε το μηχανισμό στήριξης και το Μνημόνιο δεν αφορά μόνο τα άμεσα σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί. Αφορά και τα χειρότερα για τα επόμενα χρόνια. Περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα περικοπών. Δώσαμε λευκή επιταγή σε ότι μας ζητήσαν για τα επόμενα χρόνια.
Επικρατεί ασφηξία στην αγορά. Ο τζίρος στα καταστήματα έπεσε στο 50%. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν Δάνεια από τις τράπεζες. Οι καταναλωτές είναι διστακτικοί στις αγορές που δείχνει ανασφάλεια από την οικονομική κρίση.
Τα ελλείμματα και το Δημόσιο χρέος δεν είναι μόνο τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας. Η ελληνική οικονομία δεν παράγει στηρίζεται στην κατανάλωση και στις επιδοτήσεις παρά τα κοινοτικά προγράμμα και τα μέτρα στήριξης της ελληνικής παραγωγής τα μεγέθη της παραμένουν στα επίπεδα της 10ετίες του 1980.
Παρά την ύφεση του βασικά είδη έχουν τιμές υψηλότερες από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση παραδέχεται τον πρόβλημα αλλά δεν έδωσε σχέδιο δράσης. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτοί. Να ελεγχτούν οι κερδοσκόποι να εφαρμοστούν ασφαλιστικά μέτρα άμεσα. 1981-2013 Αρχή και τέλος των αγροτικών επιδοτήσεων αναγκαία στροφή σε νέες καλλιέργειες και αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων. Μέσα σε 32 χρόνια έπρεπε να εδημιουργούντο οι προϋποθέσεις αναδιοργάνωσης των καλλιεργειών.
Οι αγρότες δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Πρέπει να προστατευθούν. Το υψηλό κόστος οι χαμηλές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, το ελεύθερο εμπόριο και οι εισαγωγές από το εξωτερικό καθιστούν αναγκαία την προστασία τους από το κράτος.
Είμαι παρών σε κάθε προσκλητήριο της ΝΔ πάντα παρών στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών σε όλα τα χωριά του Ν. Κιλκίς. Πάντα παρών στην ενημέρωση μέσω του Τύπου για όλες τις κοινωνικές τάξεις. Πάντα παρών σε όλες τις κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του νομού Κιλκίς.
Η «σχολή» του Θεόδωρου Πασσαλίδη διδάσκει ήθος, συνέπεια, αγωνιστηκότητα διαρκεία, απόλυτη καθαρότητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα που είναι και η μεγάλη μου προίκα. Με καθαρότητα άρχισε η πολιτική μου καριέρα και μα καθαρότητα συνεχίζω.
Ακολούθησα στην πολιτική τη φωνή της συνείδησης μου.Ήμου πάντα μακριά από οικονομικούς πειρασμούς και μακριά από τα αμαρτωλά παρασκήνια και τις ίντριγκες. Δημιούργησα πάντα κλίμα αρμονικό συνεργάσιμο με όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές και πολιτευτές παλιούς και νέους. Συνεργάσθηκα με ΝΟΔΕ, κομματικά στελέχη με όλον τον κόσμο.
Αυτό που λένε σε όλα τα χωριά και τις πόλεις, σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού Κιλκίς, ότι ο Θεόδωρος Πασσαλίδης είναι αγωνιστής, καθαρός και έντιμος.
Κάντε το πράξη. Σταθείτε κοντά μου, στηρίξτε με. Τώρα στο χέρι σας είναι να συγκρίνετε. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη που αποτελεί εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Είμαστε η παράταξη των θυσιών και των προσφορών στο Έθνος. Είμαστε η παράταξη που έβαλε τη χώρα μας στην Ε.Ε. Είμαστε η παράταξη που έχουμε σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Είμαστε η παράταξη που δικαιώθηκε ιστορικά από τις εξελίξεις.
Η ΝΔ βρίσκει καθημερινά το βηματισμό της είναι ιστορικά αναγκαίο να γίνει η αλλαγή και ο Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μας.

Τιμητικές πλακέτες
Ο πρ. Βουλευτής της Ν.Δ. Θεόωρος Πασσαλίδης στην εκδήλωση τίμησε με πλακέτες τους:
Ιωάννη Υφαντίδη τ. Πρόεδρο ΕΑΣ Κιλκίς
Γεώργιο Μουλά τ. Πρόεδρο ΕΑΣ Κιλκίς
Ελένη Χαριτίδου Πρόεδρο Αναπήρων και θυμάτων
Όλγα Χαλκίδου Συνταξιούχο
Παύλο Δαμιανίδη Επαγγελματία, συνταξιούχο
Όλγα Τσαχουρίδου, συνταξιούχο.