Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 7:50:26 μμ
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:53

Ξεχωριστός σε επιτυχία ο ετήσιος χορός των Αργοναυτών

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος  χορός των Αργοναυτών, που έγινε το Σάββατο 1 Μαρτίου στο κέντρο εκδηλώσεων, «Θέατρο», της πόλης μας.  
Εχέγγυα της τεράστιας αυτής επιτυχίας ήταν η άψογη οργάνωση της εκδήλωσης από πλευράς συλλόγου, τα εξαιρετικά καλλιτεχνικά σχήματα και η άρτια λειτουργία του Κέντρου σε εξυπηρέτηση.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης, το κέφι από το τραγούδι και το χορό είχε ανεβεί στο κατακόρυφο, όπως «ανεβαίνει» ο πυρετός στο θερμόμετρο.
Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ξεκινώντας από τα πιο μικρά, πλην όμως  γοητευτικά σε περίτεχνους αυτοσχεδιασμούς , έως τα μεσαία και τα μεγάλα χορευτικά τμήματα, που ξεχώρισαν για την αρτιότητά τους, σαγήνεψαν όλους τους παρευρισκομένους.
Τις εντυπώσεις ωστόσο έκλεψε το τμήμα των παραστάσεων, που σε μια ξεχωριστή επίδειξη χορού, απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί ακόμη και στο Ηρώδειο.
Ήταν μια φανταστική «κινούμενη εικόνα» επί σκηνής. Οι κυκλικοί ποντιακοί χοροί, όπου ο επόμενος χορευτής είναι ο προηγούμενος και ο προηγούμενος, είναι ο επόμενος, θύμιζαν στο ξετύλιγμα του κύκλου καθώς αποχωρούσαν από τη σκηνή, το ξετύλιγμα του πεπρωμένου του ίδιου του κύκλου της ζωής…..
Τα δυνατά χτυπήματα από τα πατήματα των ποδιών των χορευτών στο χορό Σέρρα, έμοιαζαν σαν να έσπαγαν την πέτρα της λήθης, ακολουθώντας τα χνάρια της παράδοσης.
Ήταν πράγματι κάτι το διαφορετικό: Μια ομαδική επιτυχία, την οποία «υπογράφουν» οι χοροδιδάσκαλοι και οι χορευτές. Μια εξαιρετική δουλειά που «υπογράφει» το διοικητικό συμβούλιο των Αργοναυτών. Μια άρτια σε οργάνωση βραδιά, από το Κέντρο «Θέατρο», υπό την επίβλεψη του Νίκου Τερζενίδη.
Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν τα παιδιά των μελών του συλλόγου που εισήχθηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ο λυράρης Νίκος Ιωαννίδης.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ήταν ο Αμοιρίδης Γρηγόρης, οι αδελφοί Ιακωβίδη, ο Παυλίδης Στάθης, ο Πορφυρίδης Στάθης, η Τσοποζίδου Πελαγία, ο Αγγελίδης Θεόφιλος, ο Σαλονικίδης Ιορδάνης, ο Σαλονικίδης Λάζαρος, ο Χαλκίδης Κώστας και ο Κυρκενίδης Παντελής.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Αγροτική Τράπεζα, τα ηλεκτρικά είδη «Καρέλης», τα έπιπλα «Κοτανίδης Ιωάννης», το ταξιδιωτικό γραφείο «Κριεζής travel», το κέντρο ξένων γλωσσών «Λέξις», η ηλεκτρική αγορά «Σαλτσίδης expert», ο Σύλλογος φίλων Σ.Καζαντζίδη, το βιβλιοπωλείο «Σύμμετρο», το κατάστημα «Lovely Glass» της Τσισμαλίδου Μαρίας, το φαρμακείο της Καίτης Φραγγίδου και το ινστιτούτο αισθητικής Zanna’s Spa.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Κώστας Κιλτίδης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης, ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Χρήστος Σπίγκος, ο νομ. σύμβουλος Γιώργος Φραγγίδης, ο πρώην νομάρχης Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, καθώς και εκπρόσωποι της ΠΟΕ, της Σ.ΠΟ.Σ, όπως και πρόεδροι αρκετών ποντιακών συλλόγων.

Ν. Κωνσταντινίδης