Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:19:28 μμ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:08

Λαμπρά «Μουριώτικα»

Με λαμπρό τρόπο πραγματοποιήθηκαν από τον δραστήριο Σύλλογο "Μπέλλες" του δήμου Μουριών και φέτος τα "Μουριώτικα", με πενθήμερες εκδηλώσεις, από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Σταθμού Μουριών. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου, με εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, με την παράσταση "Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας".


Το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, έγινε η επίσημη  έναρξη των εκδηλώσεων "Μουριώτικα 2009" από το δήμαρχο Μουριών, Σάββα Αργυρόπουλο, με Βαλκανικό Φεστιβάλ και χορούς από, Βουλγαρία, Σερβία και το ποντιακό χορευτικό του "Μπέλλες".
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι που αντέχει... στο χρόνο, με τον Κώστα Φαλκώνη και την παρέα του.
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οργανώθηκαν από το σύλλογο αθλητικές εκδηλώσεις και παιχνίδια, ενώ το απόγευμα είχαμε τον Μέγα Εσπερινό και την  περιφορά της εικόνας της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.
Το βράδυ έγιναν οι απονομές κυπέλλων στους νικητές των αθλημάτων, Σέρβικοι χοροί και χοροί του Πόντου από το μεγάλο χορευτικό του Συλλόγου "Μπέλλες", χοροί από Μικρά Ασία και Καππαδοκία από το Σύλλογο προσφύγων Μικρασιατών "Οι ρίζες μας".
Οι εκδηλώσεις είχε προγραμματιστεί να κλείσουν το βράδυ της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού, με ποντιακό ξεφάντωμα με τους κορυφαίους του Ποντιακού τραγουδιού, Γιώργο Σιαμλίδη και Θεόδωρο Κοτίδη, αλλά η βροχόπτωση δεν το επέτρεψε.