Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:58:08 πμ
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2009 13:25

Λαμπρή η γιορτή του “Σουμκετρου”

Ήταν όλοι τους εκεί. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έτσι και φέτος ,όπως και κάθε χρονιά την τελευταία δεκαετία, οι Λιβαδιώτες αντάμωσαν στο όμορφο χωριό τους επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αποστόλων (Σουμκέντρου).
Το Σάββατο το βράδυ στον προαύλιο χώρο της ``Μοσχόπολις``, του Κοινοτικού  Ξενώνα και χώρου εστίασης, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή πατροπαράδοτη βλάχικη βραδιά με το συγκρότημα του Δημήτρη Παράσχου και του Γιώργου Μανέκα.


Την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Ιουνίου, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε στο Ηρώο της Κοινότητας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Λιβαδιωτών στους αγώνες του έθνους. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί  από τους πολιτιστικούς συλλόγους Μεγαλολιβαδιωτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογο Γυναικών ``Οι Αρμάνες`` και το σύλλογο βλάχων Ευκαρπίας ``Το Άγιο Πνεύμα``. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι Λιβαδιώτες μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους χόρεψαν τον τρανό χορό.
Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην υπουργός και βουλευτής  του νομού μας κ. Σάββας Τσιτουριδής και νομάρχης Κιλκίς κ. Βαγγέλης Μπαλάσκας. Όλοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που έχει επιτελεσθεί με τη βοήθεια της πολιτείας κάνοντας τον οικισμό των Λιβαδίων πρότυπο ανάπτυξης στον ορεινό όγκο του Πάικου.
Ο Κοινοτάρχης Λιβαδίων κ. Φώτης Κιλιπίρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι γίνεται πραγματικότητα ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός των Λιβαδίων με μια σημαντική οικιστική επέκταση, η οποία θα ενδυναμώσει το χωριό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των ανωτέρω ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τάκης Τερζίδης, ο Δήμαρχος Ευκαρπίας κ. Χαράλαμπος Πανταζόγλου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κρουσσών κ. Βασίλης Καραμπίδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Φράγκος , κ. Περικλής Κολότσιος και η κ. Αθανασία Λιάρτση, ο δημοτικός σύμβουλος Γουμένισας κ. Γιώργος Τρέγκας, ο Αστυνομικός Διοικητής Γουμένισας , ο Διοικητής Πυροσβεστικής Γουμένισας , ο Διοικητής της Μεραρχίας του Πολυκάστρου , ο Δασάρχης Γουμένισας και ο Πρόεδρος της `ΑΝΚΙ` κ. Πασσαλίδης Παύλος.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Κιλτίδης, ο πρώην υπουργός  και βουλευτής του νομού μας κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο βουλευτής Λαρίσης κ. Βασίλης Έξαρχος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Πυλαίας κ. Βασίλης Καρτάλης.
Όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Παναγίας του Δεκαπενταύγουστο.