Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, 6:38:12 πμ
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 11:21

Λαμπρός εορτασμός της 105ης Επετείου της Μάχης του Σκρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη των ηρώων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ο εορτασμός της 105ης Επετείου της Μάχης του Σκρα.

Επίσημη δοξολογία τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Γέφυρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. Θεόκλητο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και ο Γενικός Γραμματέας  του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Κωνσταντίνος Χαϊτούδης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης κ. Ιωάννη Κύρου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την  κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής μάχης του Σκρα.

Την 105η Επέτειο της Μάχης του Σκρα, στο Ηρώο των πεσόντων και έπειτα στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία του χωριού, τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, o Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ. Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκρα κ. Σταύρος Σταυρίδης, ο Διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης

Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Θεόδωρος Ελευθεριάδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Δημήτριος Μικρός, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ.Ελευθέριος Μελλίδης, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας κ. Γεώργιος Γεωργίτσαρος και κ. Γιάννης Συμεωνίδης και Κιλκίς  κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Κιλκίς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Παιονίας κ. Χρήστος Δραγανίδης. ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αιμίλιος Δεβετζόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αξιούπολης κ. Κύρος Καλαβάζης.

Επιπλέον, ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Παλλεσβιακής  Ένωσης Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας, του Συλλόγου Κρητών Κιλκίς ‘’Το Αρκάδι’’, της Ένωσης Σφακιανών Βορείου Ελλάδος, του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκρα, Κούπας και Φανού, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας και πλήθος κόσμου.