Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:30:19 πμ
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:50

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε το πανηγύρι του Αγ. Αντωνίου

Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Αγ. Αντώνιο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλγος Αγ. Αντωνίου σε άμεση συνεργασία με την εκκλησία του Αγ. Αντωνίου και την επιτροπή της εκκλησίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του Αγ. Αντωνίου με την περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Στην συνέχεια ο πατήρ Πασχάλης με το Σύλλογο δεξιώθηκαν την χορωδία της Ευκαρπίας και τους κατοίκους του χωριού. Με τη διεύθυνση του Παπαγιάννη η χορωδία τραγούδησε δημοτικά και ποντιακά τραγούδια με τον λυράρη Παύλο Δραμινό δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τόσο ο πατήρ Πασχάλης όσο και ο Σύλλογος ευχαρίστησαν τον πατέρα Παπαγιάννη και την χορωδία της Ευκαρπίας και στη συνέχεια η επιτροπή της εκκλησίας προσέφερε κεράσματα στους φιλοξενούμενους.
Ανήμερα του Αγ. Αντωνίου πλήθος κόσμους από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου για να παρακολουθήσουν την πανηγυρική λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κιλκίς Πολυανής κκ Εμμανουήλ παρουσία του Νομάρχη Κιλκίς Ευαγ. Μπαλάσκα και των δημοτικών αρχών του δήμου Κρουσσών.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο στην αίθουσα αγροτικής κληρονομιάς την κοπή της πίτας του Συλλόγου όπου έγινε το αδιαχώρητο στην αίθουσα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρουσίων κ. Αυγίδης καλωσορίζοντας  τους επίσημους και τους φίλους επισκέπτες εκ μέρους του Δ.Σ. τόνισε τη σημασία της πανηγύρεως του Αγ. Αντωνίου για το σύλλογο αλλά και για τους κατοίκους του χωριού που κατέκλυσαν την αίθουσα της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Κληρονομιάς, το στολίδι του χωριού.
Στη συνέχεια παρακάλεσε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκίς και Πολυανής κκ Εμμανουήλ να ευλογήσει την πίτα του συλλόγου, παρουσία του Δημάρχου Κρουσίων κ. Παπαδόπουλου Νεόφυτου, του νομαρχιακού συμβούλου Τάσου Αμανατίδη, των αντιδημάρχων Μ. Αναστασιάδη και Κ. Μαυρόπουλου καθώς επίσης και τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Λεωνίδα Σαρβανίδη, το μέλος του ΣΠΟΣ Κ. Ξανθόπουλο, ακόμη οι πρόεδροι των συλλόγων Επταλόφου και Αγ. Μάρκου Ν. Αμοιρίδης και Ι. Διαμαντίδης. Επίσης είχαμε τιμητική παρουσία από την Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του ΣΕΒΑΣΘ Ι. Καρπασίτη και τον αντιπρόεδρο Δ. Κασμηρίδη.
Πρέπει να τονισθεί ότι ποτέ δεν έλειψε από την εκδήλωση της πίτας του συλλόγου ο επίτιμος πρόεδρος των Κρουσίων Χρ. Παρασκευόπουλος που ήταν παρών.
Μετά την ευλογία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Εμμανουήλ μοιράστηκαν τα κομάτια της βασιλόπιτας στους επισήμους και τα τσουρέκια στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου και το φλουρί το κέρδισε η Φωτεινή Παρασκευοπούλου με ένα όμορφο δώρο του συλλόγου
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος τίμησε τον αείμνηστο Γεώργιο Παρασκευόπουλο στο πρόσωπο της συζύγου του και των παιδιών του για την έμπνευση που είχε να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του κτιρίου.
Την απονομή έκανε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κιλκίς και Πολυανής κκ Εμμανουήλ.
Στη συνέχεια ο σύλλογος τίμησε τον Δήμαρχο Κρουσσών Νεόφυτο Παπαδόπουλο για τα έργα που έκανε στον Άγιο Αντώνιο και δεν θα σταματήσει όπως δήλωσε στον χαιρετισμό του. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Λ. Σαρβανίδης κάνοντας και ένα σύντομο χαιρετισμό εξααίροντας την δραστηριότα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρούσια όχι μόνον εντός του νομού Κιλκίς αλλά και σ’ ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Εμμανουήλ βράβευσε στο πρόσωπο του προέδρου των Κρουσίων κ. Αυγίδη όλο το Δ.Σ. για την προσφορά τους στον Αγ. Αντώνιο και τον Λάζαρο Καραπαναγιωτίδη για την επί 30 χρόνια παρουσία του ως επιτρόπου της εκκλησίας  του Αγ. Αντωνίου.
Αμέσως μετά οι αδελφοί Ιακωβίδη έπαιξαν και τραγούδησαν για τον κόσμο που χόρεψε με κέφι απολαμβάνοντας τα ποντιακά εδέσματα που πρόσφεραν οι γυναίκες του Αγ. Αντωνίου τις οποίες το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά.