Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 1:13:21 πμ
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:22

Μέγας Ευργέτης του Κιβωτού της Αγάπης

Το Ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» που φιλοξενεί παιδιά με νοητική και σωματική στέρηση, τίμησε  τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη, με την ύψιστη τιμή του Μεγάλου Ευεργέτου για την πολύτιμη προσφορά του ως Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην αναπροσαρμογή των νοσηλείων των ασφαλιστικών ταμείων προς τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για νέους κάτω των 18 ετών καθώς και για την συνδρομή του στην αποπεράτωση της νέας Νοσηλευτικής Πτέρυγας του Ιδρύματος στην Πάτρα.


Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στην Πάτρα τιμήθηκαν επίσης και ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρών κ. Ανδρέας Καράβολας, ο πρώην Νομάρχης κ. Στάθης Σερέτης και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Τσιτουρίδης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ των άλλων:
«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια που βρίσκομαι εδώ σήμερα, ανάμεσα σε φωτισμένους ανθρώπους που επιτελούν ένα πολύ δύσκολο και συνάμα ευλογημένο έργο αγάπης και φροντίδας των παιδιών με νοητική και σωματική στέρηση.
Σε αυτό τον στίβο προσφοράς εγώ δεν έκανα τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από  το καθήκον μου, την αυτονόητη υποχρέωση μου από το θεσμικό μου ρόλο ως Υπουργός Απασχόλησης. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας για ηθική και υλική συμπαράσταση με ενέργειές και δράσεις άμεσες, ουσιαστικές και όχι αποσπασματικές ή παρενθετικές και πάνω απ’ όλα σιωπηρές.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως στο μέτρο της ταπεινότητάς μου και των δυνατοτήτων μου, θα επιχειρώ να ανταποκρίνομαι και στο μέλλον στην ευθύνη της τιμής που μου κάνατε.»