Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:00:06 μμ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:18

Νέα διοίκηση και κουρμπάνι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου έκοψε τη βασιλόπιτά του, παρουσία πλήθους κόσμου, των δύο αντιδημάρχων, Παλάνης Μαρίας και Θεοδωρίδη Γιώργου, δημοτικών συμβούλων, του κ. Αθανασίου Τζούρτζου, επικεφαλής Δημοτικής Συνεργασίας, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων, του Γυμνασίου κ.α.


Ο πατέρας Δημήτριος ευλόγησε τον πλακούντα και η τυχερή της χρονιάς ήταν η Σοφία Τάτση.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε όλους όσους στηρίξανε και βοηθήσανε τον Σύλλογο κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ακολούθησε  ο απολογισμός δραστηριοτήτων και ο οικονομικός απολογισμός.
Στη συνέχεια έγιναν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου και αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ., με διετή θητεία 2009-2011, το οποίο συφκροτήθηκε σε σώμα και έτσι αναδείχτηκαν: Πρόεδρος Αστέριος Τάτσης, αντιπρόεδρος Μάνια Τραχανίδου, γεν. γραμματέας Μαρία-Βασιλική Μαχαλέμπαση, ταμίας Σταύρος Ματζίρης, μέλη Χριστίνα Τάτση, Χρήστος Στριτσίδης και Δημήτριος Μουστάκας.
Αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Μανδράς, Κυριακή Κύρου και Αντωνία Γραικού.
Εξελεγκτική Επιτροπή: Γρηγόριος Μακρής, Κώστας Πετσανούκης και Ρίτα Ρεμουντάκη.
Επιτροπή χορευτικών τμημάτων και υπεύθυνοι ιματισμού: Μαρία-Βασιλική Μαχαλέμπαση, Μάνια Τραχανίδου και Χριστίνα Τάτση.
Επιτροπή-υπεύθυνοι αιμοδοσίας: Χρήστος Στριτσίδης, Δημήτριος Μουστάκας και Χριστίνα Τάτση.
Υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων: Δημήτριος Μουστάκας και Χρήστος Στριτσίδης.

Κουρμπάνι
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιμορφωτικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου οργανώνει το “Κουρμπάνι” την ιερή πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνα, που είναι ο προστάτης των αμπελουργών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- 31.1.2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 16.30 εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα.
- 1.2.2006 ημέρα Κυριακή και ώρα 6.30 από τα γραφεία του Συλλόγου μεταφορά μόσχου συνοδεία μουσικής στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα, 7.30 εκκλησιαμός, 13.00 Αγιασμός, 13.30 χορευτικά τμήματα των συλλόγων “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, “Οι Μακεδόνες” Στάθη και τμήματα παραδοσιακών χορών Δήμου Πολίχνης Δ.Δ. Μετεώρων.
Μετά τα χορευτικά ακολουθεί φαγητό, άφθονο μπρούσκο κρασί συνοδεία με τα ξακουστά Χάλκινα της Γουμένισσας μέχρι πρωίας.