Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 12:40:15 πμ
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 20:21

Ο Γουμενίσσης Δημήτριος: Να συμπαρασταθούμε με ανθρωπιά και φιλότιμο στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Αδελφοί μου χριστιανοί, το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιάς αδυσώπητης τραγωδίας εκ των σεισμών που έπληξαν την γειτονική μας χώρα και την ομόθρησκη Συρία. Οι δικές μας περιγραφές περιττεύουν. Το τηλεοπτικό θέαμα, από όσα μπορούν να αποτυπωθούν, είναι φρικτό. Αξιοθρήνητα θύματα οι ενταφιασθέντες εντός των ερειπίων των πολυκατοικιών. Οι διασωθέντες νήπια, παιδιά, άνδρες και γυναίκες, ξεσπιτωμένοι, καταπληγωμένοι, με τεράστιες στερήσεις, με την απειλή του θανάτου και της αρρώστιας να ελλοχεύουν κοντά τους.

 

Αυτοί οι συνάνθρωποί μας, ασχέτως φυλής και θρησκεύματος, πονεμένοι, αξιοθρήνητοι στην περιπέτειά τους απλώνουν χέρι βοηθείας· πιστεύοντες και μη, δεν παύουν να είναι δημιουργήματα του Θεού. Αναλογιζόμενοι κι εμείς τις περιπέτειες της σεισμόπληκτης πατρίδος μας, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε με ανθρωπιά και φιλότιμο, όπως απέδειξαν και οι δύο αποσταλείσες ομάδες των ΕΜΑΚ. 

Η Ιερά Σύνοδος αναλογιζόμενη την ευθύνη της έναντι των εντολών του Θείου της Εκκλησίας Δομήτορος προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς, απεφάσισε την άμεση συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και την εν συνεχεία αποστολή αυτής διά του Υπουργείου Εξωτερικών, προς τις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των χιλιάδων σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας.

Επειδή οι ανάγκες είναι τεράστιες, δεδομένης της βιβλικής καταστροφής, εξ αιτίας του μεγέθους, της διάρκειας και της σφοδρότητας του πλήγματος του Εγκέλαδου, απαιτείται η ταχύτατη (από την Κυριακή 12 έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023) συγκέντρωση του ως κάτωθι ανθρωπιστικού υλικού:

1. Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)

2.Εμφιαλωμένο νερό

3. Γάλα μακράς διάρκειας

4. Ζυμαρικά

5. Ρύζι και

6. Όσπρια.

Η συλλογή θα κατατεθεί στους ενοριακούς Ναούς με ευθύνη των ιερέων και των εκκλησιαστικών επιτρόπων και διά της Μητροπόλεως θα αποσταλεί στην Ιερά Σύνοδο για τα περαιτέρω.

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων, εύχομαι ο Κύριός μας και ο Θεός μας πλουσιοπάροχα να επιδοτήσει την φιλοτιμία της ανθρωπιάς σας.

Ο Μητροπολίτης σας

Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ