Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:40:12 μμ
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 13:43

“Ο κατά φαντασίαν ασθενής” γοήτευσε και την Κόρινθο

axioupolh-kata-fantasian-asthenhs
Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου  και συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου   το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων που διοργάνωσε το Κορινθιακό Θέατρο  "Βασίλης Ρώτας" στην Κόρινθο.
Το Θεατρικό Εργαστήρι έδωσε την Πέμπτη 4/08/11 την παράστασή του με το έργο του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Μολιέρου, "Ο κατά φαντασίαν ασθενής",  Πρωτοφανής η ανταπόκριση των θεατών στη δουλειά των εραστών της τέχνης συμπατριωτών μας. Η παράσταση δόθηκε με πολύ επιτυχία, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές κατά την διάρκεια της παράστασης  που προκάλεσαν την ευθυμία  και τα  γέλια των θεατών. Το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα  του κοινού στο τέλος της παράστασης ήταν η επιβράβευση της όλης εμφάνισης  του Θεατρικού Αξιούπολης.
Την Τετάρτη 10/08/11 και με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, στον οποίο η Έλενα Λιακοπούλου κατέκτησε το Β' γυναικείο βραβείο, για τον ρόλο της "Τουανέτα" Η απονομή Βραβείων από την Επιτροπή του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου, είναι ένας θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε όχι τόσο για να αποδώσει καταξίωση τους συμμετέχοντες, και κυρίως για τους βραβευθέντες θιάσους, όσο για να καταδείξει ακόμα περισσότερο την ευγνωμοσύνη των θεατών και την στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ηθοποιοί (ερασιτέχνες ας μην το ξεχνάμε) ώστε να αρθούν σε επίπεδο τέτοιο που η ποιότητα της παράστασης και η ενασχόλησή τους με το Θέατρο επιβάλλει την επιβράβευσή τους, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια της επιβράβευσης, δηλ. η αξία της συμμετοχής και της επίπονης προσπάθειας.
Στο Φεστιβάλ ήταν, όπως πάντα, και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Σταυρέλη,  την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης Δήμου Παιονίας Εβελίνα Πολιτίδου και  την πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης κ. Ευστρατιάδη.
Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 24 Αυγούστου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "33α ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ" και θα είναι μια καλή ευκαιρία  για όσους δεν την έχουν δει να την απολαύσουν.