Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 12:03:07 πμ
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 18:57

Ο Πολιτιστικός Δροσάτου συγχαίρει τον σύλλογο «Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης» για την κοινωνική του ευαισθησία

Φιλότιμο: Η ελληνική λέξη που δεν μεταφράζεται! Κυλάει όμως στο αίμα μας. Μη γνωρίζοντας σύνορα και προκαταλήψεις.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου, και σε άμεση απόκριση στην έκκληση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ο σύλλογός μας ξεκίνησε την συνδρομή του στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

Οι κάτοικοι του οικισμού μας συνέδραμαν με αγάπη, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, φάρμακα και βρεφικά είδη με σκοπό την άμεση αποστολή τους από την περιφέρεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας προς ικανοποίηση βασικών αναγκών.

Ο ποντιακός σύλλογος "Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης", με τρεις δεκαετίες προσφοράς στον ποντιακό πολιτισμό και στην παράδοση, επικοινώνησε άμεσα μαζί μας, θέλοντας να προσθέσει το δικό του λιθαράκι ανακούφισης στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφές.

Κατέθεσαν άμεσα στον λογαριασμό του συλλόγου μας ένα σεβαστό ποσό και σε συνεννόηση μαζί τους παραγγείλαμε 4 παλέτες νερά εμφιαλωμένα που παραδόθηκαν χτες το μεσημέρι στον δήμο Κιλκίς.

Το φιλότιμο του Έλληνα δεν έχει σύνορα. Είναι η αρετή που μας χαρακτηρίζει σαν λαό από τα αρχαία ακόμα χρόνια. Και αυτήν την αρετή μας υπενθύμισαν ακόμα μία φορά τόσο οι συγχωριανοί μας όσο και οι Έλληνες της Στοκχόλμης.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτήν την κίνηση ανθρωπιάς και παρηγοριάς. Τιμάτε το ελληνικό στοιχείο!

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου