Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 12:30:52 πμ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 22:09

Ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου αναβίωσε το έθιμο της Συντιάνκα

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το πλήθος κόσμου, που με την παρουσία του την Παρασκευή, 15/09/2023, στον πεζόδρομο Ν. Γκαντίδη, τίμησε το πατροπαράδοτο έθιμο της Ανατολικής Ρωμυλίας, την 29η Συντιάνκα.

Η εκδήλωση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, γεγονός που μας κάνει να πρέπει να γινόμαστε κάθε φορά και καλύτεροι. Τίποτα, όμως, δεν θα ήταν το ίδιο, εάν οι εθελοντές δεν συνέδραμαν στη φετινή μας προσπάθεια, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Τους ευχαριστούμε δημοσίως: Ηλ. Σμυδάκης Χαμουρούδης, Δ. Κουρτίδης, Κ. Αφεντούλης, Π. Κατούδης, Β. Μαυροφρύδου, Μ. Μπερμπερίδου, κ. Σταυρούλα, Δ. Γοδώνη. Επιπλέον, θα ήταν παράλειψή μας εάν ξεχνούσαμε τους χορηγούς μας: Αρ. Μπερμπερίδης (ψωμί), Δ. Νίκογλου (περιποίηση δέντρων πεζόδρομου).

Με την ευχή του χρόνου, λοιπόν, να αναβιώσουμε στην ίδια παραδοσιακή γειτονιά, στην καρδιά του οικισμού των Σιναπλιωτών, με ήχους και χορούς της Βόρειας Θράκης, το ξεχωριστό έθιμο της φωτιάς, τη λεγόμενη «Συντιάνκα», με το άναμμα και το κάψιμο των ξερών φυτών, για να σηματοδοτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου!

Εις το επανιδείν!

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Σοφία Τατσιούδη

Η Γ.Γραμματέας Παγώνα Ιωαννίδου