Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:22:01 μμ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 22:09

Οι κατασκηνώσεις των προσκόπων του Κιλκίς τον Ιούλιο και Αύγουστο

proskopoi-kilkis
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η προσκοπική χρονιά, πραγματοποιώντας δύο μεγάλες κατασκηνώσεις των δύο συστημάτων.Το αποκορύφωμα μιας προσκοπικής περιόδου που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς προσκόπους, να αναδείξουν τις  γνώσεις  τους και να νοιώσουν  τις  ανεπανάληπτες εμπειρίες  που δίνει απλόχερα στην φύση το προσκοπικό παιχνίδι. Συνάμα  ενδόμυχα αποδεικνύουν στον εαυτό τους  τις  δυνατότητες  διαβίωσης στην ύπαιθρο που αποκτούν μέσα από την εκπαίδευση και την δράση του προγράμματος που ακολουθούν κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς.
Ο χώρος που επιλέχτηκε και εφέτος για τις κατασκηνώσεις ,είναι αυτός που εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί τους προσκόπους του Κιλκίς. Η πευκόφυτη περιοχή μόλις χίλια μέτρα πριν από το χωριό Ιερισσός στη Χαλκιδική. Ένας χώρος που η φαντασία και το μεράκι των προσκόπων διαμόρφωσαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό  με τις απαραίτητες λειτουργικές κατασκευές  ανέσεων να διευκολύνουν την διαβίωση τους.
Συνολικά σε δύο  κατασκηνωτικά δεκαήμερα συμμετείχαν 140 Λυκόπουλα, Πρόσκοποι Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι .
Το πρώτο δεκαήμερο που ξεκίνησε από τις 25 Ιουλίου  έως τις  3 Αυγούστου με Αρχηγό τον Αβραάμ Αβραμίδη πραγματοποιήθηκε η κατασκήνωση του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων με συνολική δύναμη 50 ατόμων. Αρχηγός Ομάδας ο Δημήτρης Γκορίδης με επιτελείο τους  Σοφία Κοβλακίδου, Χρήστο Καναρόπουλο και Γιώργο Χατζηβακαλέλη και Κατερίνα Κουτουπά. Στην Αγέλη Λυκοπούλων  με καθήκοντα αρχηγού ο Αβραάμ Αβραμίδης και επιτελείο τους  ικανότατους  Ανιχνευτές  και δικαίως αποκαλούμενοι  «τεφαρίκια» από τον αρχηγό τους, Στ. Ιορδανίδη, Στ.  Δεμουρτζίδη, Θ. Παπαδόπουλο και Θ. Βαχαρέλη. Υπεύθυνος κουζίνας ήταν ο Γιάννης Κυριαζίδης με βοηθούς τους  Χρ. Τομπουλίδη, Αβρ. Αβραμίδη, Μιλτ. Ζώγκα και Μαρία Καναροπούλου.
Το δεύτερο δεκαήμερο από 8 έως 17 Αυγούστου  με Αρχηγό τον Δάκη Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε η κατασκήνωση του 1ου Συστήματος με συνολική δύναμη 82 ατόμων. Αρχηγός Ομάδας ο Ιορδάνης  Ρωμανίδης, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει εξ αιτίας  ατυχήματος που είχε στο πόδι. Αντικατεστάθη από το δίδυμο  Αλίκη Τσιλιγκερίδου  και Ιουστινιανού Κουραλίδη. Επιτελείο οι ακούραστοι  Ευδ. Κέλτσου και Ηλίας Μιχαηλίδης. Στην Αγέλη Λυκοπούλων  Αρχηγός η αειθαλής Γιάννα Κοζανίδου με επιτελείο τους άπιαστους  Χάρη Ισαακίδη, Στέφ. Κιτσονίδη, Χάινη Γουζούνη, Νίκο Μοσκώφ , Έλενα Μιχαηλίδου, Ειρήνη Παρασκευαίδου, Χρήστο Ισαακίδη, Κλεοπάτρα Πανταζή, Γιώργο Τσαβαχίδη, Ευρώπη Καρατζά, Ζωή Καγκελίδου, Στέλλα Παπαδοπούλου, Κέλλη Ισαακίδου και Βασίλη Βασιλειάδη. Υπεύθυνος κουζίνας ο Νίκος Κρυωνάς με βοηθούς  τους ακούραστους Γιάννη Γκέντσο, Παναγιώτη Αβραμίδη, Στέλιο Κανελή, Κώστα Κοκώνα  και Χρήστο Τομπουλίδη. Συνέβαλαν και βοήθησαν ακόμη στην κουζίνα και τα μέλη της Ε.Κ.Σ.  κυρίες Αλέκα  Μαυρομάτη και   Ρούλα Ρωμανίδου.

ΕΠΙΤΥΧΗΣ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΗ
ΥΠΑΙΘΡΟΥ
2ης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Με όμορφες εικόνες και ζωντανές αναμνήσεις πραγματοποίησαν την μεγάλη δράση υπαίθρου οι ανιχνευτές της 2ης Κοινότητας όπου θαύμασαν τα Μετέωρα και απόλαυσαν την άγρια ομορφιά του Ολύμπου. Οι ανιχνευτές με αρχηγό τον Στέλιο Αγγελίδη και ειδικό συνεργάτη τον Χρήστο Μελίδη επισκέφθηκαν ιερές μονές των Μετεώρων, πραγματοποίησαν έρευνα στην Καλαμπάκα, περπάτησαν στα μονοπάτια του Ολύμπου όπου είχαν μεγάλες και δύσκολες πορείες, αλλά στο τέλος πέτυχαν τον στόχο τους. Μια όμορφη δράση που θα μείνει βαθιά μέσα στην μνήμη τους αποκομίζοντας μια πολύτιμη εμπειρία.